חדש: עיריית כפר סבא תפתח בספטמבר קבוצת תמיכה ושיח לסבים ולסבתות לנכדים עם מוגבלויות
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

26/07/2017

את הקבוצה פתחה היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלויות, ומטרתה להוות קבוצת תמיכה ושיח שתדון על סיטואציות ייחודיות מעולמם

עיריית כפר סבא, היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלויות במחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, תפתח בספטמבר הקרוב קבוצת תמיכה ושיח לסבים ולסבתות לנכדים עם מוגבלויות ותעסוק בהיבטים ובסיטואציות ייחודיות מעולמם ומחייהם היומיומיים. את הקבוצה תלווה אורלי דוידי, עובדת סוציאלית, מנהלת היחידה ומנחת קבוצות מטעם ארגון "קשר".

שירות זה מהווה תוספת לכלל השירותים הניתנים למשפחות לילדים עם מוגבלויות, ונותן מענה ייחודי ומתאים לסבים ולסבתות. בהקשר זה, השירותים הניתנים בעיר למשפחות אלה כוללים: מנהיגות הורים, חונכות לילדים עם מוגבלות, קבוצת שיח לאחים, פעילויות פנאי וחוגים ייעודיים ומשלבים.

ההחלטה על פתיחת הקבוצה מבוססת על מחקרים בתחום הגורסים כי לסבים ולסבתות לנכדים עם מוגבלויות קיים קונפליקט תמידי. מחד, הם מפגינים אחריות, תמיכה וסיוע לילדיהם ולנכדם כמו: תמיכה רגשית, סיוע כלכלי ובירוקרטי מול הרשויות, בילוי עם הנכד ואחיו ועוד. אך מאידך, מדווחים על מתחים עם הורי הילד, שמובילים לפוטנציאל פגיעות גבוה. נושאים אלה ורבים נוספים יידונו בקבוצה.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "מחויבותה של העירייה להעניק מעטפת שלמה של מענה למשפחות לילדים עם מוגבלויות, כמו גם לאפשר להם שוויון זכויות והזדמנויות מלא ככלל תושבי העיר. אני מברך על היוזמה הנהדרת של היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלויות שעושה לילות כימים על מנת לספק למשפחות אלה מענה, פעילויות, אירועים, כנסים, תעסוקה ועוד".

עו"ד רויטל לן כהן, חברת מועצת העיר ויו"ר ועדת הנגישות, "ילד עם מוגבלות איננו חי בחלל הריק, והוא חלק ממשפחה המהווה את הגב ואת היכולת לקדם אותו. אנו בעיריית כפר סבא רואים חשיבות בסיוע ובקידום המשפחות המיוחדות בעיר. כחלק מפעילות ענפה אנו מקדמים את הקבוצה הזו, וקוראים לסבים ולסבתות להשתמש במשאבים שאנו מעמידים לרשותם".

אופירה מור מזרחי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, "פיתוח שירותים למשפחות מיוחדות הוא יעד מרכזי ברמת המענים הקהילתיים בעיר. אנו מאמינים כי תמיכה בכלל בני המשפחה: הורים, אחים, סבים וסבתות, הינה חשובה ובעלת תרומה לכלל המשפחות המיוחדות".

לקבלת פרטים והרשמה:

היח' לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלות, המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, כתובת מייל  orlyd@ksaba.co.il, טל' 09-7641145 .

לוח מרקט כפר-סבא