עיריית כפר סבא, המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות והרשות לצעירים, מזמינה את צעירי העיר (18-35) להצטרף למיזם התנדבות חדש

26/07/2017

פעילויות ההתנדבות הראשונות יתקיימו בחודש אוגוסט

עיריית כפר סבא, באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות והרשות לצעירים, ובשיתוף משרד הרווחה, מזמינה את צעירי העיר (18-35) להצטרף למיזם התנדבות חדש, OneDay Social Volunteering. מיזם זה מאפשר התנדבויות חד פעמיות מגוונות במרחב העירוני, לצד בילוי ואפיק חברתי.

בחודש אוגוסט הקרוב יתקיימו שתי פעילויות ראשונות לצעירים, שיהוו את יריית הפתיחה של הפרויקט החדש. ב- 1 באוגוסט יתקיים מפגש לאריזת מזון לנזקקים, וב- 17 שיפוץ מועדון קידום נוער בעיר. שני האירועים יחלו בשעה 17:00, ומיקום מדויק על המפגש ישלח לנרשמים. חשוב לציין כי במהלך השנה יתקיימו מגוון אירועי התנדבות נוספים, אחד בכל חודש.

המיזם מגיע על רקע ההבנה כי לצעירים פחות פניות להתנדבות ארוכת זמן, קבועה ומחייבת, וכי קיים צורך להתנדבות חד פעמית. באופן זה הם יכולים להתנדב ולהשפיע על המרחב הקהילתי ולייצר ערך מוסף גדול. כמו כן, למיזם זה גם מטרה חברתית שכן הוא יוצר בילוי ואפיק להיכרות עם צעירים נוספים ולרקום גם קשרים מקצועיים.

פעילות ההתנדבות לעיל היא חלק מארגון OneDay, המהווה פלטפורמת התנדבות בקהילה במגוון אינסופי של תחומים באופן גמיש, נגיש, ומהנה וזאת לצד חוויה חברתית המאפשרת את הרחבת המעגלים החברתיים והמקצועיים. המיזם פונה לצעירים ומאפשר התנדבות חד פעמית המתאימה במיוחד לשגרת היום העמוסה, ללוח הזמנים, הצרכים והעדפות של פלח אוכלוסייה זה.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "בכפר סבא קיימים 24,000 מתנדבים ביותר מ- 80 ארגוני מתנדבים בתחומים שונים: חינוך, בריאות, עזרה לנזקקים ועוד. אני מברך על היוזמה החדשה שמטרתה לגייס צי מתנדבים נוסף בקרב צעירי העיר, 18-35, ולאפשר להם פעילות המתאימה לצרכיהם הייחודיים".

אופירה מור מזרחי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, "אנו פועלים לפיתוח פלטפורמות התנדבות עבור תושבי העיר לכלל הגילאים. אנו מבינים שלצעירים ישנם צרכים שונים בכל הקשור להתנדבות, ובונים את הפעילויות כדי לתת מענה רחב ככל האפשר לצעירים המעוניינים להתנדב כל אחד לפי צרכיו, יכולותיו ורצונותיו".