מאקלים את זה: בית המדרש החברתי של מרכז הצעירים בכפר סבא יקיים סדרת מפגשים מרתקים בנושאי סביבה וקיימות ללא עלות

2/08/2017

עיריית כפר סבא באמצעות מרכז הצעירים יקיימו סדרת מפגשים מרתקים ללא עלות בנושאי סביבה וקיימות. המפגשים יתקיימו במרכז הקיימות- קיפוד, רח' החי"ש 2, ויכללו שלושה מפגשים.

את הרעיון הגה אביתר גבריאלי, צעיר כפר סבאי המתנדב במרכז הצעירים, שייסד את "בית המדרש החברתי", פרויקט שבמסגרתו נפגשים צעירי העיר למפגש שיח במגוון נושאים: אקטואליה, כלכלה, חברה, מגדר, אקטיביזם ועוד.

המפגש הראשון התקיים ביום שישי  (4.8) בשעה 12:00 ועסק בנושא "משבר האקלים- היה או לא היה?". את המפגש הנחה פרופ' קולין פרייס, מדען אטמוספרי בעל שם עולמי, מומחה בתחום האקלים ומזג האוויר.

בהמשך, יתקיימו שני מפגשים נוספים. הראשון, "פוליטיקלי קורקט- מידניות ישראל בנושא האקלים" בו תתארח חברת הכנסת, יעל כהן פארן. השני, "איך לחולל שינוי" בו יקח חלק ארגון מגמה ירוקה.

כמו כן, במסגרת זו תוצג תערוכת תמונות של האמנית והצלמת, עופרי מור שקד (בתמונות למעלה).

הכניסה ללא עלות, לשמירת מקומות: http://bit.ly/2tHwm8M

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא פועל לקידום נושאי הסביבה והקיימות בקרב תושביה, ואין ספק כי חשיבות הנושא הגיעה גם אל הדור הצעיר. אני מברך על היוזמה הברוכה, וקורא לצעירי העיר לפקוד את סדרת המפגשים. אין ספק שהדרך להביא לשינוי ולהתמודד עם בעיית האקלים טמונה במודעות של כל אחד מאיתנו, ובשינוי שנבצע לטובת הסביבה".

אביתר גבריאלי (בתמונה), יוזם סדרת המפגשים, ציין כי "נושא שינוי האקלים מעסיק את המעצמות הגדולות בעולם, ובצדק. ישנו קונצנזוס מדעי סביב השפעתם השלילית של בני האדם על התחממות כדור הארץ ושינוי האקלים, וסדרת ההרצאות הקרובה של בית המדרש החברתי נועדה לאפשר לכולנו ללמוד כיצד להתמודד עם בעיה זאת ולקחת אחריות על העולם שלנו ועתידנו".