עיריית כפר סבא תעניק ערכת משחק מתנה לכל ילדי כיתות א'

עיריית כפר סבא תעניק ערכת משחק מתנה לכל ילדי כיתות א'

14/08/2017

'עיר ללא אלימות' פיתחה משחק, "לשחק ולהתחבר", שיוענק לתלמידים עם כניסתם למערכת הבית ספרית.

מטרת המשחק לייצר זמן איכות ולחזק את הקשר המשפחתי בין ההורים לילדיהם.

עיריית כפר סבא תעניק במתנה לילדים שיתחילו את שנת הלימודים תשע"ח בכיתה א' את ערכת המשחק הייחודית "לשחק ולהתחבר" שפותח על ידי 'עיר ללא אלימות' של המשרד לביטחון פנים. מטרת המשחק להדק ולחזק את הקשר המשפחתי, בין ההורים וילדיהם, באמצעות שיח ובילוי משותף. הקשר בין ילדיהם להוריהם מהווה בסיס מרכזי בהתפתחותם, בעיצוב אישיותם ולאופן שבו הם יוצרים קשר עם העולם מסביב.

ערכת המשחק מורכבת מכרטיסיות עם משפטים ומשימות, כשכל אחד מהמשתתפים מרים בתורו קלף ופועל על פיו. המשפטים המצוינים בכרטיסיות מאפשרים לטפח את הקשר בין ההורה לילד, מעודדים תקשורת חיובית במשפחה ויוצרים זמן איכות. המשחק מעודד תקשורת חיובית ואווירה פתוחה ומכילה, במטרה ליצור מקום בטוח עבור הילדים. בנייה זו היא תהליך שדורש אמון, ורגעי המשחק הם שמאפשרים הזדמנות להתאמן על כך באהבה.

אפקטיביות המשחק תלויה במשתתפים, לכן יש לדאוג לפנות זמן שבו כולם יהיו נינוחים כדי לאפשר שיתוף פעולה מלא. כמו כן, המשחק מעודד שיתוף חוויות הן של ההורה והן של הילד והקשבה מלאה להן, ודורש לכבד, לגלות אמפתיה ותת מילה טובה. בית עם תקשורת חיובית ואווירה קשובה, פתוחה ומקבלת מהווה קרקע יציבה ובטוחה עבור הילד לשתף גם בזמני משבר ומצוקה.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא מקדמת כל העת מגוון פעילויות שעיקרן יצירת אקלים חינוכי ותרבותי ליצירת הידברות, כבוד הדדי, סובלנות וסולידאריות חברתית. אנו רואים חשיבות עליונה בטיפוח הקשר בין ההורים וילדיהם, ומעניקים לכך כלים רבים באמצעות מערכת החינוך העירונית. אני מאחל לתלמידים החדשים שנת לימודיים נפלאה ומעשירה".

שרון ג'ורג'י מנהלת תכנית עיר ללא אלימות, "תכנית עיר ללא אלימות פועלת ליצירת אקלים עירוני שמקדם ערכים של כבוד הדדי, סובלנות, הידברות  ושמירה על זכויות האדם. אחת הדרכים היא יצירת שפה עירונית משותפת המקרבת בין בני המשפחה שהם המבוגרים המשמעותיים ביותר לילד.  אחת הדרכים לשיתוף היא המשחק שפיתחנו עבור ילדי כיתות א' ובני משפחותיהם, ואנו שמחים להעניק להם אותו בפתיחת שנת הלימודים. אני מאחלת לתלמידי כיתות א' שנת לימודים משמעותית, פורייה, בטוחה ומוצלחת".

אורית לייבוביץ', מנהלת מחלקת חינוך יסודי באגף החינוך, "המשחק 'לשחק ולהתחבר' מאפשר לבני המשפחה הזדמנות להכיר זה את זה טוב יותר, באמצעות הקשבה, שיתוף וכבוד הדדי תוך שיח משפחתי והנאה. אנו מברכים על יוזמה זו של עיר ללא אלימות, זו השנה השנייה ולקראת המעבר לבית הספר היסודי. אנו מאחלים לילדיכם שנת לימודים פורייה ומוצלחת, המושתתת על סובלנות וכבוד הדדי באקלים חינוכי מיטבי".