עיריית כפר סבא ממשיכה לפעול כנגד הקמתן של תחנות כוח מבוססות גז טבעי באזורה

עיריית כפר סבא ממשיכה לפעול כנגד הקמתן של תחנות כוח מבוססות גז טבעי באזורה

16/08/2017
עיריית כפר סבא ממשיכה לפעול כנגד הקמתן של תחנות כוח מבוססות גז טבעי באזורה (הגדל תמונה)

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, התנגד בוועדה לתשתיות לאומיות בירושלים:

"עיריית כפר סבא מובילה את המאבק במפגעים הסביבתיים, ואנו לא ניתן להקים תחנת כוח. מן הראוי שפרויקט מסוג זה היה נידון ראשית בוועדה המחוזית ונבחן בראייה כוללת אל מול הפיתוח העתידי של האזור והתמורות הצפויות להתחולל בו. אנחנו נעשה את כל ההכנות ונוכיח שלא ניתן להקים דבר כזה באזור"

עיריית כפר סבא ממשיכה לפעול כנגד הקמתן של תחנות הכוח מבוססות גז טבעי באזורה. כחלק מהמאבק השתתף צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, בוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל) בירושלים.

רק לאחרונה נפגשו נציגי העירייה עם נציגי חברת ריינדיר אנרגיה בע"מ, שעתידה להקים את תחנת הכוח "מפגש השלום" באזור. במהלך הפגישה הביעה העירייה בנחרצות את התנגדותה למהלך המתוכנן, ממספר שיקולים עיקריים וביניהם-  שיקולי איכות סביבה וזאת מכיוון שהתחנות יהוו מפגע סביבתי מזהם, עקב חשש ביטחוני, עקב אי הבאת השיקולים הרלוונטיים של חברות ההקמה בעת בחירת מיקום התחנות ובנוסף מסיבות של חוסר שקיפות הכולל אי שיתוף נציגי העירייה בדיונים.

בדבריו אמר צביקה צרפתי לנציגי הות"ל כי העירייה מתנגדת להתנהלות חסרת שקיפות בעניין הקמת תחנות הכוח וההתעלמות מנושא ההשלכות הסביבתיות והבריאותיות המשמעותיות שעלולות להיגרם לתושבים. זאת בהמשך  להחלטת הממשלה על הקמת תחנות הכוח במיקומן הנוכחי ללא שיתוף הרשויות באזור וספק אם הובאו בחשבון שיקולים רבים וחשובים עמן מתמודדות הראויות על בסיס יומי. עוד אמר: ״זו בכיה לדורות! איפה הסיכונים הבריאותיים, תחבורה, בטחון, איכות סביבה. למה תושב כפר סבא צריך לפתוח את הבוקר כשתחנת כוח לנגד עיניו".

"בכל הדיון לא שמעתי את המילה תושבים בהסבר שלכם, איפה המחשבה על האזרחים ואיכות החיים שלהם? אני מודיע לכם חד משמעית שאנחנו נלחם ולא ניתן לתחנה הזו לקום. נפעל ונוכיח שהתחנה מקומה לא באזור כפר סבא. אנחנו מבינים את הצורך בצריכת חשמל אבל צריך לבחון שזה לא יפריע לתושבים ויתאים לתוכניות העתידיות של העיר, כל זאת תוך התעלמות מוחלטת מהרשויות".

בדבריו פרט ואמר כי תחנת הכוח תהווה מקור משמעותי לזיהום אוויר באזור שכבר עמוס במפגעים סביבתיים, ביניהם: מפגעי שריפות פסולת, מרכז טיהור שפכים דרום שרון, ריבוי כבישים סואנים ועוד. יתרה מזאת, עולה גם חשש ביטחוני הנובע מהקמת מתקן גז רגיש במיקום המוצע, בו יש ריכוז אוכלוסייה גבוה.

ההתנגדות מגיעה על רקע החלטת הממשלה להקמת שתי תחנות כוח מבוססות גז טבעי באזור העיר כפר סבא: 'מפגש השלום' הממוקמת לצד נווה ימין ותחנה נוספת לצד צור נתן. במטרה להתמודד עם המפגעים  באזור פועלת העירייה בשיתוף פעולה מלא עם ועד התושבים למאבק בזיהום האוויר, ומובילה את המאבק בזיהום האוויר באזור אל מול גורמי הממשלה האמונים על הנושא. יש לציין כי להתנגדות הנחרצת שותפות גם מועצת דרום השרון ומועצת צור יגאל.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא מובילה את המאבק במפגעים הסביבתיים ואנו מביעים התנגדות נחרצת להקמת תחנות הכוח ע"פ המתווה המוצע ולדרך שבה קידומו נעשה עד היום. מן הראוי שפרויקט מסוג זה היה נידון ראשית בוועדה המחוזית ונבחן בראייה כוללת אל מול הפיתוח העתידי של האזור והתמורות הצפויות להתחולל בו. התכנון הנוכחי צופן לא רק סכנות סביבתיות כי אם גם סכנות ביטחוניות שיש לבררן לעומקן. אני מפציר בכל הגורמים הנוגעים בעניין לקיים הליך שקוף וראוי ולמסור לידינו את מלוא האישורים הנדרשים, חומרי התכנון, פרוטוקולים רלוונטיים וחוות דעת, על מנת שנוכל לבחון את הנושא כנדרש".