עיריית כפר סבא יזמה תכנית לשיפור עומסי התנועה בצומת עתיר ידע

עיריית כפר סבא יזמה תכנית לשיפור עומסי התנועה בצומת עתיר ידע

16/08/2017

במסגרת התוכנית שונה תזמון זמני הרמזורים והוגדל משך מופע האור הירוק אל הצומת וממנה

מחלקת תחבורה באגף ההנדסה בעיריית כפר סבא יזמה תכנית לתזמון זמני הרמזורים בצומת עתיר ידע בשעות השיא, כך שכל התנועות בצומת יעברו במחזור אחד. השינוי בתזמון הרמזורים והגדלת זמן מופע האור הירוק החלה לפעול  לאחר שהתקבל האישור של חברת נתיבי ישראל, אשר אחראית על  כביש היציאה מעתיר ידע. העירייה שהבינה את הצורך שעלה מהתושבים עבדה במשנה מרץ אל מול נתיבי ישראל והעבירה אליה תכנית לפתרון הבעיה כולל חוות דעת של מהנדס רמזורים מומחה.

בשנים האחרונות התפתח רבות רחוב עתיר ידע כשחברות רבות קבעו בו את משכנן, ובמקביל הוקמו קניון "אושילנד" ומרכזי קניות רבים. בשל כך נפח התנועה המזדמן בצומת זה גדל באופן משמעותי ונוצרה בעיית קיבולת כך שהרמזור בצומת כביש 40 לא הצליח להעביר את כל התנועה אשר הגיעה אל הצומת. בחוות הדעת התנועתית נמצא כי עיקר הבעיה הייתה בשעות הערב כאשר העובדים במתחם סיימו את יום עבודתם ונתנה פתרון נקודתי. כעת לאחר ביצוע השינוי ולאחר בדיקה חוזרת של יועצי התנועה של העירייה נמצא כי הצומת מתפקד באופן מיטבי ולא נצפו עומסים בצומת זה בכל שעות היממה.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא ממשיכה להקשיב לפניות ולצרכי התושבים ולהעניק מענה מתאים ומקיף אליהם. פעלנו בנחישות אל מול חברת נתיבי ישראל באשר לצומת עתיר ידע, ואני מברך על שיתוף הפעולה הפורה למען התושבים והעובדים באזור, זו הזדמנות להודות לחברת נתיבי ישראל על כך שקיבלו את התכנית שהצענו ואת המלצתנו לשינוי תזמון הזמנים בצומת כביש 40, עתיר ידע, כך שכל התנועות בכל זרועות הצומת יוכלו להתפנות במחזור אחד לרווחת תושבי העיר וציבור העובדים במתחם".

עמירם מילר חבר מועצה ומחזיק תיק התחבורה, "אנו קשובים לרחשי לב הציבור ועובדי עתיר ידע שנאלצו להמתין במקום זמן ולכן בחרנו לקדם את השינויים בתזמון רמזורים לרווחתם".

הילן דהרי, מנהלת מחלקת תחבורה, "אנו שמחים ומודים לחברת נתיבי ישראל על כך שקיבלו את התכנית שהצענו ואת המלצתנו לשינוי תזמון הזמנים בצומת כביש 40, עתיר ידע, כך שכל התנועות בכל זרועות הצומת יוכלו להתפנות במחזור אחד לרווחת תושבי העיר וציבור העובדים במתחם".

לוח מרקט כפר-סבא