פרויקטי "מחשב לכל מורה" ו"אייפד לכל מורה בחינוך המיוחד" בכפר סבא יוצאים לדרך

פרויקטי "מחשב לכל מורה" ו"אייפד לכל מורה בחינוך המיוחד" בכפר סבא יוצאים לדרך

22/08/2017

מדובר בפרויקטים עירוניים רחבי היקף אותם מובילים יחד עיריית כפר סבא וקרן "אתנה" להעצמת מורי ישראל

במסגרת הפרויקטים, שיקודמו במערכת החינוך בכפר סבא יקבלו במהלך השנים הבאות כל המורים בעיר מחשב נייד או אייפד

במהלך השנה הקרובה ייקחו חלק בפרויקט 535 מורים מהעיר

עיריית כפר סבא  באמצעות אגף החינוך ובשיתוף עם קרן "אתנה"- הפועלת להעצמת מורי ישראל מקדמות יחד את הפרויקט העירוני רחב ההיקף "מחשב נייד לכל מורה".  במסגרת הפרויקט,  שיבוצע במהלך השנים הקרובות ובמספר פעימות, יקבלו כ- 1530 מורים מבתי הספר היסודיים ועד התיכונים מחשב נייד או אייפד במטרה להשתמש בכלי עדכני הן לניהול מערך הלמידה והן להוראה .

הפעימה הראשונה שתתקיים בשנת הלימודים הקרובה- תשע"ח תקיף כ- 535 מורים, מתוכם 179 מורים של החינוך המיוחד שיקבלו אייפד ו- 356 מורים מבתי הספר היסודיים בעיר שיקבלו מחשב נייד. תינתן עדיפות למורים מבתי ספר, שנמצאים בתוכנית התקשוב הלאומית. ערכת המחשב הנייד, אותו יקבלו המורים והמורות כוללת 3 שנות אחריות ותמיכה טכנית יחד עם חבילת תוכנות של חברת מיקרוסופט. בנוסף, יקבלו המורים הדרכה מקצועית של 120 שעות לכל מורה.

קרן אתנה, שהינה עמותה ללא מטרות רווח, הוקמה בשנת 2006 במטרה להעצים את המורים בישראל  ולהעניק להם כלים להעצמה אישית, תוך קידום מעמדם. הקרן הוקמה ע"י מספר אנשי עסקים בהובלת אורי בן - ארי (מנכ"ל יו.בי.אי ונצ'רס ולשעבר סגן נשיא בכיר בנס טכנולוגיות).

תכנית הליבה של הקרן היא תכנית "מחשב נייד לכל מורה".  התוכנית הושקה ב- 2007 ובחסות משרד ראש הממשלה. תכניותיה של הקרן מתבצעות בשותפות הדוקה עם משרד החינוך, הסתדרות המורים ובנק מסד.  בין השותפים לתכניות מצויים תורמים מהמגזר השלישי והמגזר העסקי.

קרן אתנה שמה לה למטרה, לצייד כל המורים והמורות במדינת ישראל במחשב נייד ולהעניק להם גם הדרכה מקצועית של 120 שעות, אשר יקנו להם כלים להעצמתם כמורים מתקדמים, מתוקשבים ובעלי כלים מקצועיים להתמודד עם מהפכת המידע.

תוצאות סקר מקצועי, שנערך בקרב כ- 300 מורים מבתי ספר בדרום הארץ שהשתתפו בפרויקט, מצביעות על שיפור משמעותי בכל תפקודי המורים ובתפקוד תלמידי הכיתות של מורים בעלי מחשב נייד. 99% מהמורים סבורים שההשתתפות בפרויקט שיפרה את מעמדם בכתה. 78% מהמורים סבורים שההשתתפות בפרויקט שיפרה את מעמדם בין עמיתים, משפחה וחברים. 75% מהמורים טענו כי יכולת ההוראה שלהם השתפרה וכי רמת העניין של תלמידיהם בשיעור גברה, בעקבות השימוש במחשב הנייד בשיעורים. 35% מן המורים ציינו, בנוסף, כי חלה ירידה משמעותית בבעיות המשמעת של תלמידי הכיתה, בעקבות שילוב המחשב הנייד בשיעורים.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי, "עיריית כפר סבא רואה בחינוך את לב ליבה של העשייה העירונית  ולכן משקיעה רבות הן בתלמידים והן בצוות החינוכי המוביל.  מטרתו של הפרויקט החדש "מחשב נייד לכל מורה" הוא מצד אחד להעצים את המורה כדמות מפתח במערך החינוכי ומצד שני להעניק למורה כלים מתקדמים, שיאפשרו לו להוביל את התלמידים להישגים לימודיים המתאימים לזמנים המודרניים. אני מברך את שיתוף הפעולה עם קרן אתנה ואת אגף החינוך על הובלתו של פרויקט חשוב זה לרווחתם של המורים בכפר סבא".

אורלי פרומן מנהלת אגף החינוך בעירייה, כפי שאמרנו – ב"כפר סבא חושבים חינוך". והנה אנו כאן עם תכנית חדשה – נעניק מתנה לכל המורות והמורים בעירנו (בתכנית תלת שנתית) – מחשב נייד למורים בחינוך הרגיל ואייפד למורים בחינוך המיוחד. המחשב הינו כלי עבודה יומיומי למרבית בעלי המקצוע ובכלל זה המורים. המורים יקבלו מחשב אישי ועדכני אשר ישמש אותם לניהול מערך הפדגוגיה שלהם ולגיוון דרכי ההוראה וזאת בהלימה עם החזון העירוני והצורך לשלב את הטכנולוגיות המתקדמות לטובת שיפור חווית הלמידה. זהו נדבך נוסף מתהליכי החדשנות והניהול המתקדם שאנו מובילים בעיר בתחום החינוך בעיר".

אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה, ציין כי "החינוך בכפר סבא ידוע מזה שנים באיכותו הגבוהה. אנו שמחים לתרום להעצמתם של מורות ומורי כפר סבא באמצעות כלים טכנולוגיים מתקדמים. בנוסף למורים בחינוך הרגיל שיקבלו מחשבים ניידים, אנו נעניק אייפדים למורים בחינוך המיוחד. האייפד מחולל נפלאות ומאפשר למורות ולמורים לתקשר עם תלמידים עם צרכים מיוחדים, תוך שיפור יכולת הלמידה שלהם".

לוח מרקט כפר-סבא