נותנים כבוד לאזרחים הוותיקים- שירות חדש של עיריית כפר סבא

נותנים כבוד לאזרחים הוותיקים- שירות חדש של עיריית כפר סבא

23/08/2017
נותנים כבוד לאזרחים הוותיקים- שירות חדש של עיריית כפר סבא (הגדל תמונה)

מדובר בפרויקט התנדבות חדש של עיריית כפר סבא בשיתוף 'קרן ישראלייף' ו'איחוד הצלה', הנותן מענה לאזרחים וותיקים

במסגרת הפרויקט יבקרו מתנדבים בבתי קשישים בעיר, יבדקו להם מדדים רפואיים בסיסיים ויארחו להם לחברה

עיריית כפר סבא באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות והמחלקה לאוכלוסייה המבוגרת, 'קרן ישראלייף' וארגון 'איחוד הצלה' יוצאת בשירות חדש – "תן כבוד", הנותן מענה לאזרחים וותיקים.  במסגרת הפרויקט יבקרו המתנדבים בבתי הקשישים, יבדקו להם מדדים רפואיים בסיסיים שיועברו למאגר נתונים ארצי ואף יארחו להם לחברה.  רופא הממונה על הפרויקט  יעקב אחר המידע, וידאג לפנות את הקשישים לטיפול רפואי במידת הצורך. בנוסף, להיבט הרפואי של מעקב רפואי בסיסי אחר בריאות הקשישים, נועד הפרויקט גם להפגת הבדידות של הקשישים.

חשוב לציין כי 40% מבני 75 ומעלה סובלים מבדידות ועצם הביקור התכוף אצל הקשיש נמצא כמשפר את מצב רוחו. כמו כן, המעקב המתמיד אחר מצב בריאותו של הקשיש מאפשרות גילוי וטיפול מוקדם, מה שיכול לשפר את מצב בריאותו ולאפשר לו לקבל את הטיפול הרפואי בזמן. הפרויקט ניתן לקשישים מכפר סבא ללא עלות.

בימים אלה מגייסת העירייה באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות והמחלקה  לאוכלוסייה המבוגרת מתנדבים לפרויקט . על המתנדבים להיות בעלי הכשרה במתן עזרה ראשונה: מע"ר, חובש, פרמדיק או רופא. יש לציין כי במהלך ההתנדבות יקבלו המתנדבים תמיכה והדרכה שוטפת בנושא.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "בתהילים נכתב 'אל תשכחני לעת זקנה ככלות כוחי אל תעזבני' – משפט שמהווה ציווי עבורנו כבני אדם שלא לשכוח את המבוגרים, לטפל ולדאוג להם. משפט זה מתאר באופן מדויק את הפרויקט הנוכחי, שהוא בעל ערך לחברה שלנו בכלל ולקהילה הכפר סבאית בפרט. אני קורא למתנדבים בעלי הכשרה במתן עזרה ראשונה להתגייס לפעילות בפרויקט".

אופירה מור מזרחי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, "אני מברכת על שיתוף פעולה נוסף עם ארגון 'איחוד והצלה' המציעים כעת שירות נוסף לאוכלוסייה הוותיקה בעיר. מתנדבי הפרויקט עושים עבודה מצילת חיים בעלת ערך רב לקהילה העירונית".

ניצן רייך, רכז הפרויקט, "איחוד הצלה", "כחובש בארגון איחוד הצלה המונה יותר מ- 3,500 מתנדבים, העושים לילות כימים במתן עזרה רפואית בכל הארץ, אני מתרגש שנפלה בחלקי הזכות להביא את הפרויקט המדהים הזה גם לאזור השרון".

לפרטים נוספים והרשמה:

(תמונה: איחוד והצלה)