הסטארטפיסטים של כפר סבא: בני הנוער המשתתפים בפרויקט "HUB טכנולוגי" במרכז הנוער כפר סבא הציגו את הפיתוחים הטכנולוגיים עליהם עבדו במהלך השנה

23/08/2017

מדובר בפרויקט משותף לעיריית כפר סבא באמצעות מחלקת הנוער, החברה הכלכלית העירונית ולחברת 'אריקסון פתרונות מדיה'.

בני הנוער המשתתפים בפרויקט "HUB טכנולוגי" במרכז הנוער, הציגו את הפיתוחים הטכנולוגיים, עליהם עבדו במהלך השנה, באירוע מרגש תחת השם StarSaba Pitch Night. מדובר בפרויקט משותף לעיריית כפר סבא באמצעות מחלקת הנוער, החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא וחברת 'אריקסון פתרונות מדיה' שמעניקה ליווי צמוד באמצעות מנטורים, הרצאות וסדנאות ידע טכנולוגי ועוד. במסגרת ה- HUB נכלל מיזם StartSaba, בו חולקים בני נוער חממה טכנולוגית בה הם חושבים ויוצרים סטארט אפים בסיוע מנטורינג של חברת אריקסון ומתנדבי מרכז הצעירים.

כאמור, לאחרונה התקיים ערב סיכום שנה מרגש במרכז הנוער העירוני במסגרתו הציגו הנערים והנערות את הפיתוחים פורצי הדרך עליהם עבדו:

Homilear היא פלטפורמה להנגשת שיעורים פרונטליים מרחוק באמצעות מחשב, לתלמידים שאינם יכולים להימצא פיזית בבית הספר, שפיתח שקד פז (י').

TeenKS של התלמיד גל רבינוביץ' (י"א), היא אפליקציית כרטיס נוער שמהווה תעודת זהות ומקום לעדכון על אירועים, פעילויות, קורסים והטבות.

Clochery היא אפליקציה שמטרתה בחירה והתאמה של תלבושות על בסיס פרטי הלבוש הקיימים בארון המשתמש, אותה פיתחה יערה רובין (ח').

GlyphSystem, תוכנת אבטחה ותחזוקת מחשב המרכזת בתוכה שלל פונקציות הנדרשות לשמירה על תקינות המחשב, ופותחה על ידי איתמר קוריאל (י"א).

SociReview היא רשת חברתית לביקורת של מסעדות ובתי עסק שפיתח יואב אמיתי (ז'), בה מתקבלות ביקורות אותנטיות מקרב המעגל החברי הקרוב אל המשתמש.

במהלך הערב התנהל גם פאנל שופטים שכלל את: צביקה צרפתי- מ"מ וסגן ראש העיר, איתי צחר- המשנה למנכ"לית העירייה, מוטי סרודי- מנהל אגף המחשוב, תומר חלי- מנהל מרכז הצעירים, יזמים ואנשי טכנולוגיה. פאנל השופטים שאל וחקר את המיזמים מכל צדדיהם, נתן פתרון לבעיות שעלו ואפשר לבני הנוער להתנסות בהופעה מול קהל.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "במהלך הערב  נחשפנו לחמישה מיזמים מיוחדים ויצירתיים, פרי מחשבתם של חבר'ה מבריקים במיוחד. כיום התחומים המדעיים והטכנולוגיים הפכו להיות מבוקשים ויוקרתיים, ולכן ההשקעה בהקניית ידע ופיתוח כישורים בתחום זה, בין ילדים ובני נוער, יאפשר לאלו בעתיד לפרוץ גבולות חדשים. בסיורים שאני מקיים במוסדות חינוך בעיר אני פוגש בכל יום בני נוער שהם יזמים בנשמתם ואני בטוח כי פרויקט ההאב החברתי שלנו יצמיח יזמים חדשים שישימו את העיר שלנו על המפה ".

אלעד קנדל, מנכ"ל החברה הכלכלית, "אנו רואים חשיבות גדולה בקידום מיזמים טכנולוגיים לצעירים ולבני נוער בכפר סבא. הפרויקט של מנהלת העסקים בחברה הכלכלית לפיתוח הוא פרויקט מוביל בעיר ונפעל לעשותו מוביל גם ברמה הארצית. אנו קוראים ליזמים צעירים נוספים בכל התחומים להצטרף לפרויקט "סטארטסבא", ולממש את הרעיון ולהופכו למציאות".

מירב הלפמן, מנהלת מחלקת נוער, צעירים וקהילה, "אני שמחה שערב ה- Peach Night הראשון מסוגו התקיים אצלנו במרכז הנוער העירוני. אני רואה חשיבות גדולה לחשוף את בני הנוער לתכנים טכנולוגיים ולפתח יצירתיות, יזמות ומצוינות. אני מזמינה את בני הנוער להגיע להאב ולקחת חלק בתכניות הקיימות".

איתי תומר, מנכ"ל אריקסון פתרונות מדיה, "במהלך שנות עבודתנו תעשיית ההיי- טק פינקה אותנו וכעת, מתוך אמונה בהתנדבות ובדור הצעיר, אנו מפנקים חזרה ועוזרים לבני הנוער ליהנות מיתרונות ההיי- טק. בפרויקטים: HUB טכנולוגי ו'סטארטסבא' אנו מעניקים ליווי צמוד הכולל מנטורינג וסדנאות לבני הנוער ולצעירים. מטרתנו היא לסייע לאותם צעירים ובני נוער להיכנס אל שוק ההיי- טק אף על פי שלא הלכו במסלול המוכר ולעודד בקרבם התנדבות עתידית בתחום הטכנולוגי. בני הנוער שפגשנו עם תחילת הפרויקט הציגו רעיונות נהדרים שהגיעו במטרה לתת מענה לצורך אמיתי בחייהם, ובערב ה- PETCH זכיתי לראות נערים ונערות שהציגו והסבירו את הפרויקטים עליהם עבדו, וידעו להתמודד עם כל שאלה שהפנה אליהם פאנל השופטים ברמה של יזמים ובצורה יוצאת דופן ומעוררת השראה".

בתמונה: צביקה צרפתי- מ"מ וסגן ראש העיר, מירב הלפמן- מנהלת מחלקת נוער, צעירים וקהילה, איתי תומר- מנכ"ל אריקסון פתרונות מדיה עם משתתפי ההאב