אגף הביטחון בעיריית כפר סבא ערוך לפתיחת שנת הלימודים תשע"ח

אגף הביטחון בעיריית כפר סבא ערוך לפתיחת שנת הלימודים תשע"ח

3/09/2017

האגף קיים יום ריענון במסגרתו הושלמה היערכות סיירת הביטחון העירונית

אגף הביטחון בעיריית כפר סבא ערוך לפתיחת שנת הלימודים הקרובה, תשע"ח, וביצע יום ריענון שבמסגרתו הושלמה היערכות סיירת הביטחון העירונית. הסיירים עברו הדרכה בתחומי פעילות האבטחה, עזרה ראשונה ומענה לתרחישים בשטח. סיירת הביטחון פועלת במטרה לתת מענה נוסף למאבטחים המוצבים במוסדות החינוך.

הסיירים מתניידים באמצעות מכוניות וקטנועים, מחולקים לגזרות פעולה ומצוידים, בנוסף לכלי הנשק האישי, בכל הציוד הנדרש לרכב ביטחון, בין היתר: ציוד לכיבוי אש וציוד עזרה ראשונה הכולל דפיברילטור. יתרה מזאת, בכל רכב מותקנת מערכת איתור המאפשרת למוקד הביטחון בעת תרחיש לאתר את הסייר הקרוב ביותר ולשלוח אותו למקום האירוע במהירות המרבית. יתרה מזאת, יפעיל אגף הביטחון באמצעות קציני הביטחון גם את מערך האבטחה הנייחת, וכל הפעילות נתמכת על ידי השיטור העירוני.

בנוסף, מבצע האגף הדרכות למנהלי מוסדות חינוך, גננות, סייעות, ובעלי תפקידים בעירייה, במסגרתם הועברו הנהלים וההנחיות להתנהלות מוסדות החינוך בשגרה ובשעת חירום. כמו כן, לכל בית ספר מונה רכז ביטחון מסגל בית הספר שעבר הכשרה מסודרת ומונחית מקצועית על ידי אגף הביטחון.

בהקשר זה, אגף הביטחון בשיתוף השיטור העירוני ומשטרת כפר סבא נערך בימים אלה בכוחות מתוגברים לאבטחת פתיחת שנת הלימודים על פי תכנית פעולה מסודרת. לצורך כך ירוכזו כוחות אבטחה בקרבת מוסדות החינוך ובצירים המובילים אליהם בשעות הבוקר ובשעות הצהריים.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא על כלל אגפיה נערכה לפתיחת שנת הלימודים הנמצאת בפתחה, ומקיימת כנסי היערכות וריענון לעובדיה. אגף הביטחון פועל בתקופה האחרונה לילות כימים על מנת להיערך ליום הראשון ללימודים בפרט ובכלל למהלך השנה. אני מברך את האגף על פעילותו ומאחל לתלמידי העיר שנת לימודים מוצלחת ופורייה".

שי זייד, מנהל אגף הביטחון, "אבטחת מוסדות חינוך הינה יעד מרכזי של עיריית כפר סבא בכלל ואגף הביטחון בפרט. האגף בוחן את הפעילות המתבצעת בכל עת ובמצע התאמות בהתאם. כתוצאה מהפקות לקחים שהתבצעו במהלך השנה החולפת התבצעו שינויים שמטרתם שיפור רמת האבטחה באמצעות שילוב אמצעים טכנולוגיים, שיפור במהירות התגובה והטמעת תורת העבודה".

(צלם: אולג וייסבלט)