שירות חדש למבוגרים בעיריית כפר סבא:

שירות חדש למבוגרים בעיריית כפר סבא:

6/09/2017

המרכז להשכלת מבוגרים יפעיל תכנית ייחודית לקידום לקויי למידה וקשב בוגרים (מעל גיל 21)

עיריית כפר סבא באמצעות המרכז להשכלת מבוגרים וביוזמת הוועדה העירונית ללקויי למידה, תציע שירות חדש למבוגרים (מעל גיל 21) תושבי העיר בעלי אבחון לקות למידה ו/או הפרעת קשב וריכוז. במסגרת השירות יחל לפעול מרכז ייחודי לקידום לקויי למידה וקשב בוגרים שייתן מענה במגוון נושאים.

במסגרת התכנית יעברו המשתתפים סדנא לאסטרטגיות למידה וייקחו חלק בקורסים להשלמת 12 שנות לימוד, שיפור והשלמת בגרות מלאה. כמו כן, יקבלו ייעוץ, הכוונה וליווי במגוון רחב של מסלולי לימוד וקורסים מקצועיים, הכוונה לעולם העבודה, עזרה בכתיבת קורות חיים, הכנה לראיונות עבודה ועוד. בנוסף, המרכז יעניק תמיכה, סיוע ומעטפת חברתית במסגרת מועדון שישמש מרחב למידה וייתן מענה בתחום החברתי.

הרציונאל והצורך בהקמת מרכז עירוני זה הוא ההבנה שתלמידים לקויי למידה וקשב שקיבלו סיוע במהלך לימודיהם בבית הספר, מתבגרים וזקוקים גם בגיל בוגר לסיוע, הכוונה, ליווי ותמיכה במישורי החיים השונים. זאת במטרה לסייע להם להתמודד טוב יותר עם האתגרים החדשים הניצבים לפניהם.

התכנית לקידום לקויי למידה וקשב בוגרים עושה את צעדיה הראשונים בימים אלה, ומזמינה את המעוניינים להירשם ולהבטיח את מקומם. בחודש אוקטובר תפתח סדנת אסטרטגיות למידה שתועבר בקבוצת למידה קטנה המותאמת ללקויי למידה והפרעות קשב וריכוז.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא מעניקה שירותים רבים לתושבי העיר, המכסים את קשת הגילאים העירונית. לכל פלח אוכלוסייה מותאם השירות הייחודי והמתאים ביותר למאפייניו. אני מברך על השירות החדש של המרכז להשכלת מבוגרים, שממשיך להרחיב את פעילותו ולתת מענה מתאים גם לתושבים עם לקות למידה או קשב. אני מאחל לכל באי המרכז שנת לימודים פורייה ושנה טובה".

ד"ר דבי שני, חברת מועצת העיר ויו"ר הוועדה העירונית לקידום לקויי למידה, "הסיוע לתושבים בוגרים עם לקויות למידה וקשב במרחב העירוני הינו שירות ייחודי וחדשני. היוזמה להקמת מרכז סיוע כזה נובעת מצורך ברור לכוון וללוות בוגרים שטרם השלימו את השכלתם וטרם מצאו את הכיוון התעסוקתי המתאים להם. אני בטוחה שהסיוע שיינתן מהעירייה לתושבים הזקוקים לכך הינו מבורך וחיוני, ואף יתרום להם לשיפור איכות החיים, להצלחה ולמימוש יכולותיהם".

נורית טננבאום, מנהלת המרכז להשכלת מבוגרים, "השנה החדשה מביאה עמה בשורה של הקמת מרכז חדש לקידום בוגרים שלהם לקות למידה או קשב וריכוז. אנו פעלנו עם גורמים נוספים בעירייה לקידום התכנית במהלך החודשים האחרונים, ושמחים כעת להציג את השירות החדש. אני מזמינה את תושבי העיר לקחת חלק במרכז החדש, ומאחלת שנה טובה ומתוקה".

לפרטים והרשמה: נורית טננבאום- 09-7640701/2 nuritt@ksaba.co.i