אופניים מתקנים בבית קפה

אופניים מתקנים בבית קפה

13/09/2017

במרכז קיפוד של עיריית כפר סבא תוכלו לתקן מכשירים מקולקלים ובמקביל ליהנות מקפה טוב

בתמונה- מרכז קיפוד

עיריית כפר סבא באמצעות מחלקת קיימות באגף לאיכות הסביבה מזמינה את ציבור התושבים למרכז קיפוד- מרכז קיימות עירוני, המציע לתושבים מגוון רחב של שירותים ירוקים ומקיימים. בין המיזמים החברתיים המובילים, שמתחיל ממש בימים אלה  ניתן להצביע על מיזם יוצא דופן וייחודי - מיזם "קפה תיקון". מיזם זה מאפשר לתושבים להביא למקום מכשירים לא תקינים,  לתקנם ללא כל עלות ובמקביל ליהנות מקפה טוב. את התיקונים מבצעים תושבים מתנדבים שנבחרו בקפידה ותורמים את זמנם למען הקהילה.  המיזם פועל בימי שישי אחת לחודש.

מרכז "קיפוד", מרכז קיימות עירוני, הוקם לאחרונה בכפר סבא כחלק מפעילותה של מחלקת הקיימות באגף איכות הסביבה. מדובר על מרכז ראשוני וייחודי מסוגו בארץ ובהתאם לחזון העיר כפר סבא כעיר ירוקה ומקיימת. תפקידו של המרכז החדש הינו  להוביל הסברה, להעניק כלים וידע שמטרתם לקדם את כפר סבא בדרך להיות "עיר אפס פסולת הראשונה בישראל, המיישרת קו עם מדינות וערים מתקדמות בעולם.

גם מיזם "קפה תיקון" הוקם כחלק מקידום תפיסת "אפס פסולת" המקודמת בעיר, כשאחת מהדרכים להפחתת הפסולת הינה באמצעות עידוד לשימוש חוזר במוצרים ברי תיקון.  ביום שישי ה- 15.9 בין השעות 9:00-13:00 במרכז קיפוד שברחוב  החי"ש 2, יתקיים מפגש מיוחד שכולו מוקדש לתיקוני כל סוגי האופניים.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "חזונה של העיר כפר סבא הוא לקדם את ערכי הסביבה והקיימות, ואנו פועלים כל העת על מנת לקדמם. זאת במטרה להוביל לעיר בריאה המעניקה איכות חיים גבוהה לתושביה. אני מברך את איתי צחר המשנה למנכ"לית שמוביל במקצועיות את אגף איכות הסביבה ומחלקת הקיימות ואת צוותו  על הקמתו של מרכז קיפוד, שהינו ראשוני וייחודי מסוגו בארץ. אני מזמין את תושבי העיר להגיע אל המרכז החדש שעוצב בקפידה באמצעות שימוש בחומרים ממוחזרים, ללמוד על תפיסת "אפס פסולת" וליהנות מקפה לצד תיקונים למכשירים תקולים".

אלה דנון, מנהלת מחלקת קיימות, "מחלקת קיימות באגף לאיכות הסביבה מעודדת את התושבים לייצר פחות פסולת וללמוד איך אפשר לקחת אחריות סביבתית באמצעים פשוטים. אם כולנו נצרוך רק מה שבאמת חיוני, נתקן דברים שהתקלקלו ונזרוק פחות לפח, נוכל לצמצם את הנזקים הסביבתיים וגם לפנות משאבים כספיים לתועלת הציבור. אני מזמינה את תושבי העיר להגיע למרכז המקסים, לקחת חלק בפעילויות וליהנות משלל השירותים הייחודיים באווירה נעימה וקהילתית. בהזדמנות זו אאחל לכולם שנה טובה ומקיימת".

לפרטים ולמידע נוסף מוקד עירוני 106.