עיריית כפר סבא בשיתוף הנהגת ההורים העירונית קיבלו החלטה כי במודל הצהרונים המשופר יועסקו שתי סייעות לכל קבוצת ילדים

14/09/2017

הישג נוסף לרווחת ילדי צהרוני תכנית 'ניצנים' – שתי סייעות לכל קבוצה.

בנוסף, סוכם במתווה הסופי גם על 14 ימי פעילות במהלך החופשות, חוג ופעילות העשרה קבועים, הארכת יום הלימודים עד השעה 17:00 ללא עלות נוספת.

הישג נוסף במתווה צהרוני "ניצנים" לילדי כיתות א'- ג'- שתי סייעות לכל קבוצה. עיריית כפר סבא בשיתוף הנהגת ההורים העירונית קיבלו החלטה משותפת לפיה בכל הקבוצות תהיינה שתי נשות צוות וזאת בתנאי שישמר ממוצע הילדים עליו סוכם. החלטה זו מצטרפת למתווה הכפר סבאי הכולל של צהרוני "ניצנים לילדי כיתות א' ג': מחיר עלות מוזל לעומת השנה שעברה, 14 ימי פעילות במהלך החופשות, חוג ופעילויות העשרה על בסיס קבוע. בנוסף, יוכלו הילדים לשהות בצהרון עד השעה 17:00 ללא תוספת עלות.

כזכור, רק השבוע הודיעו עיריית כפר סבא והנהגת ההורים העירונית על הישג חסר תקדים במספר הנרשמים לתכנית "ניצנים" העומד כיום על 1500 ילדים.  מדובר על גידול משמעותי לעומת השנה שעברה, דבר המאפשר את קיומו של מודל העשרה גדול ורחב והגדלת סל השירותים שניתן לילדים.

עיריית כפר סבא באמצעות גורמי המקצוע באגפי הכספים, החינוך והחברה לתרבות ופנאי ובשיתוף עם הנהגת ההורים העירונית עמלו במהלך החודש האחרון, מרגע היוודע דבר הרפורמה, על מודל הפעלה משופר לרווחת הילדים וההורים בכפר סבא כשהדגש הוא על הוזלת מחיר הצהרונים, ועם זאת שמירה על רמת שירות גבוהה. חשוב להדגיש כי הדיונים בין הנהגת ההורים העירונית לעירייה החלו במקביל, והעירייה התחייבה מראש שתעמוד בכל התחייבויותיה ללא קשר ללחצים אלו או אחרים. מתווה הצהרונים שהתקבל בשיתוף פעולה ובשקיפות מלאה עם הנהגת ההורים העירונית יוצא לדרך כבר בימים אלה.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "תכנית 'ניצנים' הינה תכנית חדשה ומבורכת ואנו רואים בה נדבך חשוב שעתיד לסייע בעיקר להורים שעובדים במשרות מלאות. אני מברך את שגיא רוכל- גזבר העירייה, אורלי פרומן- מנהלת אגף החינוך ויאיר משיח יו"ר החברה לתרבות ופנאי שביחד עם הנהגת ההורים העירונית  הגיעו למתווה ייחודי ומפורט המיטיב עם הילדים".