עיריית כפר סבא מחדשת את פעילותו של "בית המתנדב" בבית חדש ומשודרג

עיריית כפר סבא מחדשת את פעילותו של "בית המתנדב" בבית חדש ומשודרג

19/09/2017

בטקס חגיגי במעמד מ"מ וסגן ראש העיר- צביקה צרפתי, מנכ"לית העירייה- אושרת גני גונן, ראשי עמותות ותושבים מתנדבים נחנך "בית המתנדב" החדש

בתמונה, מימין לשמאל: אפרים אריאלי, יו"ר ארגוני המתנדבים,  צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, מתי פז, חבר מועצת העיר, דויד גבריאלי, רוזי נוימן- מנהלת אגף קהילה, רווחה ונוער, אופירה מור מזרחי- מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות

עיריית כפר סבא באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות שבאגף רווחה, קהילה ונוער, חידשה את פעילותו של בית המתנדב הפועל ברחוב גלר. הבית החדש נחנך בטקס חגיגי ומרגש במעמד מ"מ סגן ראש העיר- צביקה צרפתי, מנכ"לית העירייה- אושרת גני גונן, מנהלת אגף רווחה, קהילה ונוער- רוזי נוימן, ראשי העמותות והארגונים ותושבים מתנדבים רבים.

מ"מ וסגן ראש העיר ניצל את ההזדמנות להרים כוסית לשנה החדשה וברך את באי המקום בשנה טובה ומבורכת, שנה מלאת עשייה למען הקהילה. במהלך הערב נהנו המתנדבים מסדנא בנושא 'ניהול התנדבות ופיתוח תשתיות ומערכי התנדבות ברשויות המקומיות', אותה העביר תושב העיר, רמי סטויצקי, המתמחה בנושא. במסגרת האירוע הושק מודל ההתנדבות השש שנתי המתחיל בשנת הלימודים הנוכחית במסגרתו יתנדבו בני הנוער מכיתה ז' ועד כיתה י"ב במסגרת הבית ספרית, וכן הושקה אפליקציה לניהול מערך התנדבות זה. נציין כי בימים אלה עמלה המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות על הפקת חוברת שתאגד את כל מקומות ההתנדבות בעיר וזאת על מנת להנגיש את התחום למתנדבים הפוטנציאליים ולהסדירו.

בנוסף כחלק מהערב הוצגו הפרויקטים ההתנדבותיים החדשים שהחלו את פעילותם לאחרונה בעיר.  בין היתר, החל לפעול בעיר מיזם התנדבות חדש לצעירים (18-35), הוטמעה מערכת לקידום התנדבויות חדש פעמיות, הוקם חמ"ל מתנדבי לשעת חירום ואוגדו צוותי מתנדבים בחירום.

בית המתנדב מציע לאורך השנה מפגשים מקצועיים בתחום ההתנדבות, השנה התקיימו בבית המתנדב עשרות פעילויות; מפגשים של עמותות, הרמות כוסית, הרצאות וסדנאות; קורס שפת הסימנים, מפגשים בנושא חירום של היחידות השונות, קורס גיוס משאבים לעמותות, ניהול ושימור מתנדבים ועוד.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "בית המתנדב הוא התגשמות של החזון העירוני שלנו. תושבי העיר כפר סבא רואים בערך ההתנדבות למען הזולת ערך עליון, ובעיר ישנם 24 אלף מתנדבים. זמן רב חיפשנו אחר קורת גג ראויה עבור כל ארגוני המתנדבים בעיר ואני שמח כי יכולנו לקדם מטרה זו לרווחת כלל המתנדבים בעיר".

אופירה מור מזרחי מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, "עיריית כפר סבא מקדמת את ערכי ההתנדבות בעיר מזה שנים רבות. אני שמחה וגאה בתושבים המתנדבים המחזקים את הקהילה בתרומתם, נתינתם ובהעברת הרוח לדורות הבאים".

אפרים אריאלי, יו"ר ארגוני המתנדבים, "אנחנו מודים לעיריית כפר סבא על ההתארגנות המהירה למציאת מקום חדש לבית המתנדב. במעמד חניכת הבית הייתה הרמת כוסית מכובדת ומרובת משתתפים. אני מאחל שנת פעילות מבורכת, שנה של בריאות, אושר והגשמת משאלות".

בתמונה, מימין לשמאל:

• אפרים אריאלי, יו"ר ארגוני המתנדבים