ארגון "צוות" בכפר סבא חלק כבוד לחבריו שהגיעו לגיל 80, גיל הגבורות

ארגון "צוות" בכפר סבא חלק כבוד לחבריו שהגיעו לגיל 80, גיל הגבורות

19/09/2017

הארגון פועל בשיתוף פעולה שנתי עם עיריית כפר סבא ולוקח חלק בפעילויות ההתנדבות שהיא מציעה

חברי הסניף עם תעודות ההוקרה (צלם: יוחנן הראל)

ארגון "צוות" סניף כפר סבא קיים לאחרונה אירועי ייחודי, "גבורות בצוותא", והוקיר את חברי הסניף בהגיעם לגיל 80, גיל הגבורות, ביוזמת יו"ר הסניף סא"ל (מיל.), אלי הקר. בערב מרגש ומיוחד התכנסו כ- 100 חברי הארגון בעיר, בני 80 ומעלה, לחגוג עם חבריהם שהגיעו לגבורות. האירוע התקיים במתנ"ס 'בית אברהם', נפתח בהרמת כוסית, בירכו לקראת השנה החדשה ובמהלך הערב  הוענקו תעודות ההוקרה לחוגגים.

האירוע מהווה יריית פתיחה למיזם עתידי, בו יאמצו מתנדבים חברי הסניף את חברי הארגון בני ה- 80 ומעלה, וילוו אותם בחיי היומיום. מדובר בקשר ארוך טווח בין החברים שמטרתו ליווי חברתי וסיוע נדרש. כמו כן, ייחודו של הערב הייתה להוקיר את פעילותם ההתנדבותית ולמען הזולת.

סניף "צוות", ארגון גמלאי צה"ל, בכפר סבא כולל כ-1300 חברים על דגלו של הסניף חרוט ערך ההתנדבות והוא מנחה את עיקר פעולות חבריו כערך עליון, והוא פועל בשיתוף פעולה מלא עם עיריית כפר סבא. חלק גדול מחברי הסניף מתנדבים ותורמים לעשייה המקומית הן בעתות חירום והן בתקופות רגיעה. פרישת ההתנדבות המקומית מעידה על מעורבות מבורכת למען הקהילה וכוללת קשת רחבה של תחומים.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי "ארגון 'צוות' פועל רבות בעיר כפר סבא, וחבריו מתנדבים רבות בעיר. יתרה מזאת, אנו נעזרים רבות בכישוריהם ובניסיונם הצבאי בתרגילי חירום ובהיערכות העירונית וערכם לא יסולא מפז. רק לאחרונה חנכנו כיכר ע"ש הארגון כאות הוקרה על פועלו בעיר. אני מברך את חברי הארגון שהגיעו לגבורות, ומאחל להם ולתושבי העיר שנה טובה".

אלי הקר, סגן אלוף מיל ויו"ר סניף "צוות" כפר סבא, "מאז הקמתו פועל הסניף הכפר סבאי בשיתוף פעולה פורה ויעיל עם עיריית כפר סבא. כל הפעילויות שנמנו ואחרות, זוכות להערכה רבה ברשות. הערכה זו באה לידי ביטוי בהענקת "פרס גלר להתנדבות" לשנים עשר חברי הסניף, בשל התנדבותם המופתית לאורך השנים ובמגוון תחומים; ולאחרונה, חנכה העירייה כיכר במרכז העיר, ע"ש ארגון צוות. שנה טובה ומבורכת".

ברוך גזית, סגן אלוף מיל וחבר הנהלה ודובר סניף צוות בכפר סבא, "סניף צוות בכפר סבא, שהוא אחד מארגוני המתנדבים הגדולים והפעילים בעיר, אינו שוכח את חבריו בהגיעם לגבורות. בערב מרגש, מכובד ובעיקר מכבד חגג הסניף לכ- 15 חברים את יום הולדתם ה- 80. ההתרגשות הרבה ניכרה על פניהם ועל פני בני משפחותיהם. בערב זה העלנו על נס את תפקידיהם בעת שירותם הצבאי וכן את מעשי ההתנדבות שלהם בקרב הקהילה המקומית".

(צלם: יוחנן הראל)