1200 תלמידי כיתות י' בכפר סבא השתתפו ביריד התנדבות העירוני

1200 תלמידי כיתות י' בכפר סבא השתתפו ביריד התנדבות העירוני

19/09/2017

המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות בעיריית כפר סבא קיימה יריד חשיפה למקומות התנדבות לבני הנוער בעיר.

במהלך היריד נחשף מודל ההתנדבות החדש, שש שנתי, המתחיל את פעילותו בשנה זו.

תלמידי כיתות בכפר סבא השתתפו ביריד התנדבות העירוני

עיריית כפר סבא באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות שבאגף קהילה, רווחה ונוער, קיימה יריד חשיפה למקומות התנדבות ל- 1200 תלמידי כיתות י' בעיר. זו השנה ה- 5 שבה מתקיים יריד זה ובו משתתפים למעלה מ- 60 מקומות התנדבות לבני הנוער, בנוסף לכ- 60 תכניות הפועלות במרחב העירוני. ביניהם: מדוושים בפארק, מוסדות לילדים עם מוגבלות, בתי אבות, נמ"ש, בית לזרוס, הספרייה העירונית, קפה ומרכז עלם ועוד.

במהלך היריד נחשף מודל ההתנדבות החדש, שש שנתי, המתחיל את פעילותו בשנה זו. המודל החדש מציע לתלמידי ז'- י"ב לקחת חלק בפעילות התנדבותית במסגרת הבית ספרית, וזאת בנוסף להתנדבויות תלמידי בתי הספר היסודיים. במקביל, הושקה אפליקציה חדשה לניהול התנדבות, באמצעותה יוכלו בני הנוער להתעדכן במקומות ההתנדבות ולהשתבץ בקלות במקום המתאים להם ביותר. נוסיף, כי צפוי להתקיים יריד נוסף לתלמידי כיתות ח'.

בכפר סבא פועלים 24,000 מתנדבים, כש- 80% מבני הנוער בעיר מתנדבים אף הם. כמו כן, בעיר פועלים למעלה מ- 100 ארגונים ועמותות המהווים את מוקדי ההתנדבות. בשנה האחרונה קיבלו 18 בני נוער מתנדבים אות הוקרה על פעילותם הייחודית ובטקס מרגש שנערך עבורם.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "בעיר כפר סבא ההתנדבות היא ערך, ואנו פועלים כל העת על מנת להתאים לפלחי האוכלוסייה ולמאפייניהם מקומות התנדבות רבים. תלמידי כפר סבא, בכל גיל, משתתפים בפרויקטי התנדבות, ועושים זאת מכל הלב. כל אחד מאתנו הוא חלק מקהילה גדולה, ועל כל אחד ואחת מאתנו מוטלת החובה להסתכל סביבנו, לעזור לחלש ולהכיר באחר. זהו המתכון לחברה מאוחדת, יציבה ואיתנה. אני מאחל לכם שתמשיכו להתנדב, ושתתחדש עליכם שנה טובה ומתוקה".

אופירה מור מזרחי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, "בשיתוף פעולה מלא עם כלל מוסדות החינוך בעיר אנו מובילים את התנדבות הנוער ברמה הארצית, מה שמוביל לאחוזי התנדבות גבוהים ומשמעותיים בקהילה. בני הנוער בעיר מהווים דוגמא ומופת לעשייה חברתית ראויה ומשמעותית".

לוח מרקט כפר-סבא