עיריית כפר סבא קיימה מפגש תושבים בנושא מפגעי זיהום האוויר

עיריית כפר סבא קיימה מפגש תושבים בנושא מפגעי זיהום האוויר

27/09/2017

מ"מ וסגן ראש העיר, צביקה צרפתי אמר במהלך העררב: "עיריית כפר סבא מובילה בנחישות את המאבק במפגעים הסביבתיים באזורה בשיתוף פעולה מלא עם ועד התושבים. יש לנו זכות בסיסית לנשום אוויר נקי ולגדל את ילדינו בתנאים מיטביים".

מ"מ וסגן ראש העיר צביקה צרפתי במפגש התושבים

עיריית כפר סבא קיימה מפגש שיתוף ציבור בנושא המאבק במפגעי זיהום האוויר באזור, בו לקחו חלק תושבים רבים. במפגש השתתפו בכירי העירייה: צביקה צרפתי- מ"מ וסגן ראש העיר, אשרת גני גונן- מנכ"לית העירייה ואיתי צחר- המשנה למנכ"לית, המובילים יחד עם התושבים את המאבק  במפגעים הסביבתיים השונים.

המפגש מגיע על רקע מפגעי עשן וריחות, המופיעים תדיר ופוגעים באיכות חייהם של תושבים רבים בין השאר עקב -שריפות פסולת, ריסוסים חקלאיים, פעילות מתקן טיהור השפכים דרום השרון ועוד. במאבק זה פועלת העירייה בשיתוף פעולה מלא עם וועד הפעולה של תושבי העיר, ואל מול מספר רשויות וגורמים אזוריים וארציים על מנת להגיע לפתרון.
במהלך המפגש הציגה העירייה את תכנית הפעולה המקיפה שגיבשה במטרה להביא לצמצום מפגעי זיהום האוויר.

במסגרת זו, הוצגו תשעת היעדים בהם יש לטפל, ביניהם: הפעלת לחץ על הקדמת סיום העבודות במתקן טיהור השפכים דרום השרון והפעלת פתרונות הביניים לקליטת כ- 7,000 קוב מים ביום למתקן הכפר סבאי. מאבק האזורי בהקמתן של תחנות הכוח מבוססות גז טבעי, ובמסגרת זו הביעה בנחרצות את התנגדותה בדיוני הוועדה לתשתיות לאומיות. יתרה מזאת, מיגור זיהום אוויר מריסוסים חקלאיים, צמצום מפגעי שריפות למינימום, ומיגור ריחות שונים כגון ריחות מלולים.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר  "עיריית כפר סבא מובילה בנחישות את המאבק במפגעים הסביבתיים באזורה בשיתוף פעולה מלא עם ועד התושבים. אנו מקצים משאבים ונוקטים צעדים חסרי פשרות בניסיון לצמצם את מפגעי זיהום האוויר. יש לנו זכות בסיסית לנשום אוויר נקי ולגדל את ילדינו בתנאים מיטביים. אני קורא לגורמי המקצוע במשרד להגנת הסביבה, למשרד הבריאות, למשרד החקלאות וליתר הגופים האמונים על הטיפול במפגעים הקשים מהם אנו סובלים יום-יום, לממש את אחריותם ותפקידם ולגלות נחישות במיגור מקורות המפגעים. אנחנו לא ננוח ונעשה כל שביכולתנו עד אשר תושבנו יוכלו לנשום בשקט. בריאותם של תושבינו אינה הפקר".

לוח מרקט כפר-סבא