עיריית כפר סבא נערכת לחורף

עיריית כפר סבא נערכת לחורף

3/10/2017

בימים אלו נשלמות ההכנות בעיריית כפר סבא לעונת החורף ולמזג האוויר הגשום המגיע עמה.

עיריית כפר סבא נערכת מבעוד מועד לעונת החורף ולמזג האוויר הגשום וזאת לאור לקחי השנים הקודמות, ומשקיעה משאבים רבים בהכנת המערכות העירוניות.

ההיערכות לחורף מתבצעת במספר תחומים, ביניהן: גיזום, תחזוקת מבנים, תשתיות, ניקוז, מתנדבים, חינוך, ביטחון, רווחה ועוד. במסגרת זו, האגף לאיכות הסביבה ביצע סקרי בטיחות לעצים ברחבי העיר ובמוסדות החינוך, והתבצעו פעולות גיזום ברחבי העיר, וטיפול מניעתי במזיקי עצים. מחלקת הרכב עסקה בהכנת הכלים מכאניים, הגנרטורים, הטרקטורים וציוד החילוץ לפתיחת צירי תנועה, ונבדק כלל ציוד החורף.

גם השנה השקיעה העירייה באמצעות אגף ההנדסה והחברה הכלכלית כ-13 מיליון ש"ח וזאת בהמשך לתכנית העבודה הרב שנתית בנושא הניקוז בהובלת אגף ההנדסה. במסגרת תכנית זו הושקעו עד כה כ-30 מש"ח בתשתיות הניקוז שודרגו מערכות ניקוז באזורים שונים בעיר.

מחלקת מאור רחובות ורמזורים ביצעה פעולות לחיזוק זרועות הרמזורים בצמתים, והתקנת מערכות אל פסק בצמתים מרכזיים בעיר כחלק מתכנית רב שנתית. במסגרת שיפוצי הקיץ במוסדות החינוך טופלו המבנים על פי הנמצא בהם, בין היתר: הוחלפו קווי ביוב או ניקוז, שופצו גגות רעפים, נאטמו גגות מבנים ועוד.

אגף הביטחון הכין את מערך הביטחון והבטיחות לחורף: רענן את נהליו ועדכן אותם, הגדרת משימות ושיתופי הפעולה הנדרשים, הופקו לקחים מאירועי העבר והודרכו המתנדבים בשעות החירום. בנוסף לכך, אגף רווחה, קהילה ונוער עדכן את רשימות האוכלוסייה שעשויה להזדקק לסיוע כמו: קשישים ואוכלוסייה מיוחדת. כמו כן, בוצע בדיקת מלאי לאמצעי סיוע כשמיכות, בגדים, ומזון.  חשוב לציין כי כלל אגפי העירייה פועלים בימים אלה, בתחום טיפולם, ביסודיות על מנת להכין את העיר לחורף.

נוסיף כי פעולות נוספות שבוצעו בכלל האגפים הם הכנת תיקי חירום עם המידע החשוב, נרכש ציוד לחורף ונבדק הקיים, הוגדלו כמויות מנות האוכל במוסדות החינוך למקרה של הפסקת חשמל ועוד.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "בחודשים האחרונים השקיעה עיריית כפר סבא משאבים רבים בהכנת העיר לחודשי החורף. כלל אגפי העירייה התאימו את תחום ניהולם במלוא הרצינות והמקצועיות, ואנו מוכנים וערוכים למקרה הצורך. אני מבקש מציבור התושבים להכין לחורף את בתיהם ורכושם הפרטי בכדי למנוע מפגעים שעלולים לסכן את שלום הציבור, וקורא לכולם לנהוג במשנה זהירות".

איתי צחר, המשנה למנכ"לית העירייה "מנהלי ועובדי העירייה בכלל האגפים מבצעים מזה תקופה ארוכה הכנות יסודיות ומעמיקות לעונת החורף במסירות רבה, זאת מתוך ידיעה כי היערכות זו תשפר את השירות שנוכל להעניק לתושבי העיר גם במהלך החורף. מאחל לכולנו חורף גשום, בריא וטוב".

לוח מרקט כפר-סבא