עיריית כפר סבא מזמינה את תושבי העיר לפעילות סביבתית לכל המשפחה

3/10/2017

בין הפעילויות: סדנת בוץ, בית מלון לחרקים וליצנות ירוקה

גינה קהילתית בכפר-סבא

עיריית כפר סבא באמצעות מחלקת קיימות שבאגף לאיכות הסביבה מזמינה את תושבי העיר לקחת חלק בפעילות סביבתית לכל המשפחה שתתקיים בגינות הקהילתיות. הפעילויות המתוכננות הן: סדנת בוץ, בית מלון לחרקים וליצנות ירוקה, אשר יעברו במספר גינות, ובנוסף כל גינה תקיים פעילויות ייחודיות לה. הפעילויות המדוברות יתקיימו בין התאריכים: 24.9-20.10.

לקראת החורף הקר, יכינו המשתתפים בסדנת בית המלון לחרקים מתקן חמים למגורי חרקים שכל כולו עשוי מחומרים מהטבע: עצי במבוק, ענפים, אצטרובלים ועוד. המתקן נועד לא רק לשמור על החרקים מפגעי הקור, כי אם גם למשוך את החרקים אל הגינה שכן יש להם תפקיד אקולוגי חשוב כמו: האבקה של צמחים ופרחים, הדברה ביולוגית, משפרים את האיזון בגינה ועוד. במסגרת סדנה זו יכינו הילדים גם "פצצות זרעים" באמצעות עיבוד אדמה וזרעים לכדי כדור שאותו ניתן לשתול, להשקות ולאפשר לו חשיפה לאור השמש כדי שהצמחים שנשתלו בו ילבלבו.

סדנת הליצנות הירוקה תכלול הופעה של ליצנים וסדנה הפעלתית במסגרתה ילמדו המשתתפים להכין מוצרי להטוטנות מחומרים ממחוזרים. כאמור, בכל גינה יתקיימו פעילויות ייחודיות לה בין היתר: פיתות באפייה בטאבון, שתילת צמחים ופרחים, סיור בגינה ועוד.

מחלקת הקיימות בעיריית כפר סבא מקדמת ומפתחת את תחום הגינות הקהילתיות בשיתוף התושבים, כשברחבי העיר פזורות 15 גינות פעילות. העירייה מסייעת לתושבים למצוא את חלקת האדמה המתאימה, מספקת את הציוד ומעניקה ליווי ותמיכה שוטפים, כשהמטרה היא ליצור מקום לפעילות קהילתית- שכונתית.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "כחלק מיישום חזון הקיימות, עיריית כפר סבא מעודדת תושבים לקחת חלק בפעילות קהילתית ולהשפיע על המרחב הציבורי העירוני. אני מברך על הפעילות הנהדרת לילדים רגע לפני עונת החורף, ומזמין את תושבי העיר להשתתף בהן".

קרן שטרית באלי, רכזת קהילה ומנהיגות תושבים במחלקת קיימות, "אנו נרגשים ושמחים להזמין את כל תושבי העיר כפר סבא ליהנות מאופיין ויופיין של הגינות הקהילתיות בעיר. הגינות מספקות מרחב להצמחת קהילה פעילה והזדמנויות נוספות לפעילות מחוץ לבית. אנו תקווה שפסטיבל זה יהפוך למסורת ובכל תחילת שנה נזרע יחד את הזרעים לעתיד ירוק יותר".

» לפירוט הפעילויות