18/10/2017
לראשונה: מרכז הצעירים בכפר סבא קיים ערב מידע לקראת גיוס להורים בקהילה האתיופית בעיר (הגדל תמונה)

עיריית כפר סבא באמצעות מרכז הצעירים קיימה ערב מידע ייחודי לקראת גיוס לצה"ל. הערב הוקדש להורים בקהילה האתיופית שילדיהם בכיתות י"א- י"ב העומדים לפני שירות צבאי, והוא תוצאה של שיתוף פעולה פורה עם האגף הביטחוני- חברתי שבמשרד הביטחון. הערב כולו התקיים בשפה האמהרית לנוחות המשתתפים, והוא נועד לעודד שיח לגיוס משמעותי והנגשת המידע להורים.

במהלך הערב ההורים שמעו על תהליך הגיוס לצבא, בין היתר על: שירות קרבי, תפקידים בצבא, צו ראשון ותחנותיו, יום המא"ה, על יום הגיוס, הטירונות ועוד. השיח שהתנהל אל מול ההורים היה פתוח וחיובי, והם הציגו את שאלותיהם ולשתף את המרצה בדבר הליך הגיוס של ילדיהם.

מרכז הצעירים בכפר סבא נותן מענה לצעירים (18-35) בקבלת החלטות בנוגע לעתידם במגוון תחומים, ומקדם את קהילת צעירי העיר. בין שירותיו מעניק המרכז מענה להכנה לצה"ל הכולל סיוע והכוונה בתהליך הגיוס ובהתמודדות עם המסגרת הצבאית, ביניהם: מפגשי הורים, הכנה לתהליך המיון הצבאי, סיוע וליווי מול גורמי הצבא, ועוד.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "נתוני הגיוס בקרב צעירי כפר סבא מרשימים ביותר, ועומדים כיום על 96% בוגרים ו- 80% בוגרות. עיריית כפר סבא פועלת לקידום שירות משמעותי בצה"ל, ומקיימת מגוון פעילויות הכנה לשירות הצבאי לתלמידים ולהוריהם. אין ספק כי פעילות קדם צבאית לצד העידוד לשירות משמעותי, ישפרו את נתוני הגיוס העתידיים. אני מאחל לכל המתגייסים הטריים גיוס קל ושירות בונה ומפתח".

ד"ר דבי שני, חברת מועצת העיר ויו"ר ועדת ההיגוי העירונית לקידום הגיוס והשירות בצה"ל, "הפעילות העירונית בנושא הגיוס לשירות משמעותי בצה"ל הינה אינטנסיבית לאורך כל השנה, ומרוכזת בוועדת היגוי עירונית שאני כפורשת צה"ל בדרגת סא"ל עומדת בראשה. הנושא חשוב לי מאד ברמה הערכית והציונית, אני גאה על מגוון הפעילויות שנעשות בקרב בני נוער בבתי הספר וגם מול הוריהם על מנת למקסם את שיעור המתגייסים. בני נוער מהקהילה האתיופית הינם בעלי מוטיבציה גבוהה ומוכנות לגיוס משמעותי וחשוב לנו שבני המשפחה יהיו מעורבים אף הם ויתמכו בבנים המתגייסים".

תומר חלי, מנהל מרכז הצעירים, "ערב זה הינו פעולה בודדת מתוך מערך שלם של מענים בתחום של הכנה לצה"ל הפועל במרכז צעירים. לאחר המפגש המוצלח, אנו פועלים על הוצאת ההורים לגדנ"ע של יום אחד כחלק מפרויקט, 'חייל ליום אחד'. בנוסף, אני מזמין את כלל הנערים והנערות שנמצאים לקראת גיוס לפנות אלינו לייעוץ, הכוונה והכנה לקראת שירות משמעותי בצה"ל".