25/10/2017
עיריית כפר סבא מציינת את חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד ומאירה את מגדל המים בוורוד (הגדל תמונה)

עיריית כפר סבא באמצעות אגף שירות וקהילה ובשיתוף אגף ההנדסה, מחלקת חשמל, מציינת את חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד, ומאירה בוורוד את מגדל המים. כידוע חודש אוקטובר כולו מוקדש לקידום המודעות לגילוי מוקדם של סרטן זה, ובמהלכו מתקיימות שלל פעילויות ואירועים לנשים שמטרתם לקרוא להן לבצע בדיקה. חשוב לציין כי הצבע שנקשר למאבק הוא הוורוד, כצבע סרט המודעות.

בנוסף לכך, יתקיים יום עיון בנושא לכלל עובדות העירייה. במסגרת זו, יתקיים פאנל של נשים וגברים שהתמודדו עם המחלה וצמחו ממנה. כמו כן, תתקיים הרצאתה של יאנה דרום על סיפורה האישי. יאנה גילתה את הסרטן בחודש השלישי להריונה, חצי שנה אחרי חתונתה ועם סיום התואר השני. מהחוויה שלה היא בחרה לצמוח והגשימה חלום כשפתחה את הרשת הראשונה בישראל לאופנת נשים המתמודדות עם סרטן השד.

מנתוני עמותת "אחת מתשע" עולה כי כיום חיות בישראל כ- 21,671 נשים שאובחנו עם סרטן השד, החלימו או עדיין מתמודדות עם המחלה. עוד צוין כי ממוצע שיעור השימוש בממוגרפיה לגילוי מוקדם בישראל הוא מהגבוהים בעולם. בשנת 2014 אובחנו כ- 5,000 חולות חדשות בסרטן זה. הסיבה לקידום המודעות בכל שנה היא שגילוי מוקדם מציל חיים. בהקשר זה, נמצא כי ככל שהמחלה מאובחנת בשלבים מוקדמים עולים סיכויי הריפוי לכ- 90% ויותר, וזהו האמצעי היעיל ביותר נגד סרטן זה.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא רואה חשיבות גדולה בקידום נושאים חברתיים בקרב עובדיה, ומקיימת ימי עיון המעניקים מידע רב. סרטן השד הוא סוג הנפוץ יותר בקרב נשים, אך גם קיימים גברים שלקו במחלה. אני קורא לתושבות העיר לגשת ולהיבדק, ולו רק מהסיבה שהוכח שזהו האמצעי היעיל ביותר לטיפול בסרטן זה".

צילום: גור דותן