מ"מ וסגן ראש העיר, צביקה צרפתי, לשר התחבורה, ישראל כ"ץ:

מ"מ וסגן ראש העיר, צביקה צרפתי, לשר התחבורה, ישראל כ"ץ:

26/10/2017
צביקה צרפתי (הגדל תמונה)
צביקה צרפתי

"פתיחת כביש 531 לתנועה הביאה בשורה גדולה ותקווה לשיפור בעומסי התנועה, אלא שנהפוך הוא- המצב החמיר"

מ"מ וסגן ראש העיר, צביקה צרפתי, שיגר היום (ד') מכתב אל שר התחבורה, ישראל כ"ץ, לאור עומסי התנועה המורגשים ביציאה מהעיר עם פתיחת הרמפות בכביש 531 החדש, ופניות התושבים בנושא.

במכתב ציין מ"מ וסגן ראש העיר כי "המצב התחבורתי ביציאות מהעיר כפר סבא הוא קשה מנשוא ובלתי נסבל בלשון המעטה. סבלנו מזה שנים מפקקי תנועה קשים ביציאה ממנה לכביש 4. פתיחת כביש 531 לתנועה הביאה עמה בשורה גדולה ותקווה להטבה ולשיפור בעומסי התנועה שהפכו לבלתי נסבלים. אך לדאבוננו הרב לא זו בלבד שלא הייתה הקלה בעומסים לאחר פתיחת הכביש, אלא שנהפוך הוא- המצב החמיר".

את המכתב פתח במילים "אני מברך על תנופת העשייה התחבורתית בהקמת כביש 531 ומסילת הרכבת באזור השרון בכלל ובתחומי העיר כפר סבא בפרט. בשם תושבי העיר אני מודה לך על הבאתו של פרויקט עתיר ממדים וחשיבות זה מן הכוח אל הפועל. ניכר כי הושקעו בפרויקט זה מאמצים ותקציבים רבים וכל העוסקים בו ראויים להערכה רבה".

ובהמשך הוסיף כי "בשעות הבוקר משתרכים תורים ארוכים מאוד ביציאות מהעיר ללא כל אלטרנטיבה לתוואי חלופי וזמן ההגעה ליעד התארך באופן משמעותי. נציגי העיריה קיימו סיור לאורך התוואי וניכר כי היציאה מכפר סבא לכביש 4 דרום נבלמת כמעט לחלוטין בשל צוואר הבקבוק הקיים בכביש 4 מדרום לגשר 531. לנקודה זו מתנקזות תנועות עמוסות מאוד המגיעות מתוך רעננה, מכביש 4 צפונה ומכביש 531 מערבה. לכל זה יש להוסיף את העובדה שעם פתיחתו מושך אליו כביש 531 תנועות חדשות שאינן מקומיות (כמו מכביש 6 למשל) מאחר ופתיחת הכביש מהווה עבורן אלטרנטיבה נוספת לחיבור למרכז הארץ".

צרפתי חתם את מכתבו אל שר התחבורה ואמר "לאור המצב המתואר לעיל אנו פונים אליך בבקשה לקבלת סיוע במתן פתרונות למצוקת התושבים שסובלים סבל רב מעומסי התחבורה הקיצוניים נכון להיום. בנוסף, אנו מבקשים בכל לשון של בקשה לקדם ללא דיחוי את שתי תכניות המתאר המחוזיות שעניינן הרמפות במחלף סוקולוב (רמפת ירידה מ-531 מערבה לרחוב סוקולוב בכפר סבא) ובמחלף תל חי (רמפת עליה מרחוב תל חי בכפר סבא ל-531 מערבה). נודה מאוד על קבלת התייחסות ונשמח לשתף פעולה בכל דבר ועניין לטובת התושבים".

המכתב נשלח בהמשך לסיור שקיים אתמול במקום מ"מ וסגן ראש העיר, צביקה צרפתי, יחד עם מהנדסת העיר- ענת צ'רבינסקי, מחזיק תיק התחבורה וחבר המועצה- עמירם מילר ומנהלת מחלקת התחבורה- הילן דהרי, שם נפגשו עם מנהל הפרויקט המדובר והאדריכלית מטעם חברת "שפיר".

חשוב לציין כי התכנית לתשתיות לאומיות בכביש 531 התקבלה בהחלטת ממשלה, והיא באחריותם הבלעדית של חברת נתיבי ישראל. עם תחילת הפרויקט המדובר הביעה העירייה את התנגדויותיה במכתב אל הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה, שדחתה אותן. יתרה מזאת, יזמה העירייה פגישות רבות עם חברת נתיבי ישראל בנושא.