עיריית כפר סבא החלה במודל התנדבות שש שנתי בבתי הספר בעיר

עיריית כפר סבא החלה במודל התנדבות שש שנתי בבתי הספר בעיר

26/10/2017

במסגרת זו ייקחו חלק תלמידי החטיבות העליונות (ז'- י"ב) בפעילות התנדבותית לבחירתם. השבוע התקיים יריד חשיפה לתכניות ולארגוני התנדבות לתלמידי חטיבות הביניים

יריד התנדבות חטיבות ביניים

עיריית כפר סבא באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות שבאגף קהילה, רווחה ונוער, הטמיעה במערכת החינוך העירונית מודל התנדבות שש שנתי, במסגרתו תלמידי כיתות ז'- י"ב בפעילות התנדבות. השבוע התקיים יריד חשיפה לתכניות ולארגוני התנדבות לתלמידי חטיבות הביניים. ביריד השתתפו למעלה מ- 60 מקומות התנדבות לבני הנוער, ביניהם: מדוושים בפארק, מוסדות לילדים עם מוגבלות, בתי אבות, נמ"ש, בית לזרוס, הספרייה העירונית, קפה ומרכז עלם ועוד.

על פי המודל החדש בני הנוער נחשפים לעולם המעורבות החברתית והנתינה לאחר כבר בהגיעם לכיתה ז', וממשיכים בפעילות זו ברצף עד לסיום לימודי התיכון. חשוב לציין כי מודל זה מגיע בהמשך לפעילויות עשייה קהילתית מגוונות המתקיימות בבתי הספר היסודיים בעיר.

בהקשר זה, השנה יוכלו התלמידים להירשם למעורבות החברתית אותם הם מעוניינים ליישם באמצעות אפליקציית "טריביו". באמצעותה הם יוכלו לעקוב גם אחרי שעות ההתנדבות האישיות. נזכיר כי לפני כחודש התקיים יריד שכזה לתלמידי כיתות י' בתיכונים.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "בכפר סבא קהילה מאוחדת, איתנה, ותורמת, וערכי ההתנדבות והנתינה לאחר מונחלים לדור הצעיר. העשייה הקהילתית מתחילה עם כניסת התלמיד לבית הספר היסודי, וכעת תלווה אותו לאורך כל לימודיו בחטיבה ובתיכון. אני חש גאווה גדולה שאלו הם בני הנוער שלנו, תורמים לחברה ולקהילה ומעניקים לאחר ולחלש".

אופירה מור מזרחי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, "אני שמחה שבעיר, בשיתוף בתי הספר וארגוני המתנדבים, אנו פועלים מתוך התפיסה שהתנדבות הינה אורח חיים אשר יש להנחיל מגיל צעיר. זאת אנו משיגים על ידי הטמעת תכנית המכשירה תלמידים כמתנדבים במשפחה, בכיתה בבית הספר ובקהילה".