עיריית כפר סבא תבצע סקר ודיגום מקיף לזיהום האוויר

צביקה צרפתי (הגדל תמונה)
צביקה צרפתי

הדיגום יתבצע באמצעות חברת KTE בע"מ המתמחה בתחום זה

עיריית כפר סבא תבצע דיגום מקיף למפגעים הסביבתיים באזור, באמצעות חברת KTE בע"מ בהובלתו של ד"ר גיל כץ, שהוא בעל ניסיון ומומחיות ניכרים בתחום זיהומי האוויר בכלל ומפגעי עשן שריפות בפרט. חשוב לציין כי בשבועות האחרונים עיריית כפר סבא ריכזה מאמץ ומשאבים בלתי מבוטלים להוציא את הדיגום המדובר לפועל.

הדיגום יתבצע במהלך חודש נובמבר לנוכח העצימות הגבוהה במפגעי הריחות בתקופה זו. תוצאות האנליזה של הדיגומים והדו"ח המסכם יתקבלו מספר חודשים לאחר מכן, בהתאם לסוג החומרים שיימצא בדגימות ולמספר פרמטרים מקצועיים אחרים.

נוסיף כי אופן ביצוע סקר הדיגום יפעל באמצעות 20 מכשירי דיגום תקניים, כאשר 12 יחידות יידגמו את האוויר בסמוך למפגעים (שריפות, שפכים וכו') ו-8 יחידות יידגמו את האוויר בבתי התושבים בזמן אמת. נדגיש כי התושבים שיתקינו את המכשיר מספר יקבלו הדרכה מקצועית על אופן הפעלתו ויהיו אחראיים על הפעלת המתקנים בביתם בעת הרחת המפגע.

החלטת העירייה מגיעה על רקע המפגעים הסביבתיים באזור העיר, ובהמשך לתכנית העבודה שגיבשה לצמצום המפגעים. עיריית כפר סבא פועלת בשיתוף פעולה עם ועד הפעולה אזרחים למען אויר נקי, ומובילה את המאבק בהקמת תחנות הכוח מבוססות גז טבעי.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא שמה בראש מעייניה את נושאי הסביבה והקיימות, ופועלת בנחישות אל מול גורמי הממשלה לצמצום תופעת השריפות וזיהום האוויר לרווחת תושבי העיר. על אף הפעילות הרבה שנעשית אל מול גורמי המדינה הממונים על הטיפול בנושא, המפגעים טרם מוגרו ובחלקם אף החריפו. לכן, אנו מקדמים פעולות ייחודיות בזירה המקומית המהווים פתרון מידי לתלונות התושבים".