תלמידות מחטיבות הביניים: "אולפנית הראל" ו"בר לב" בכפר סבא משתתפות בפרויקט ביו-אתיקה

8/11/2017

הפרויקט מתקיים באשכול הפיס בשיתוף עיריית כפר סבא ובמטרה לעודד בחירה במקצועות מדעיים ולחשיבה ביקורתית

תלמידות מחטיבות הביניים: "אולפנית הראל" ו"בר לב"

עיריית כפר סבא באמצעות יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, בשיתוף עם אשכול הפיס וחטיבות הביניים: "אולפנית הראל" ו"בר לב" החלו בפרויקט חדשני, "ביו-אתיקה", ל- 40 תלמידות בכיתה ט' במטרה לעודד אותן לבחור במקצועות מדעיים בלימודי התיכון, בצבא ובאקדמיה ולהוביל להעצמה אישית ולחשיבה ביקורתית.

הפרויקט ייפרס על פני שישה חודשים ויכלול מפגש אחת לחודש כחלק מלימודי בית הספר. יום השיא של הפרויקט נקבע ליום האישה הבינלאומי שמצוין בחודש מרץ בכל שנה. במסגרת המפגשים יאזינו הבנות להרצאות של מדעניות פורצות דרך, יבקרו במכוני מחקר, יחקרו סוגיות אתיות בתחומי המדע והרפואה וילמדו להציג את טיעוניהן באופן משכנע מול קהל.

המפגש הראשון התקיים השבוע וכלל היכרות וגיבוש הקבוצה, בין היתר: משחקי היכרות; הרצאת פתיחה בנושא אתיקה ומוסר; הרצאת אורח של ענבל שטרנברג, מנהלת אחריות תאגידית בתעשייה האווירית, שעסקה בנושאי השיקולים המוסריים, האתיים, החברתיים והסביבתיים של התנהלות חברה ומוצריה. המפגש נחתם בהצלחה גדולה והיה פורה ומהנה מאוד.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא משקיעה משאבים רבים בקידום החינוך העירוני, ובפרט מעודדת את תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים ללמוד מקצועות מדעיים וטכנולוגיים. זאת מתוך ראייה כי מדובר במקצועות נדרשים בצבא, באקדמיה ובתעשייה וכי אלה מקצועות העתיד. אני מברך על היוזמה הנפלאה של עידוד תלמידות ללמוד מקצועות אלה ולהצליח בהן, ומאחל לכולן הצלחה גדולה ושנת לימודים פורייה".

ליאן סולומון, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, "כבוד גדול להיות חלק מפרויקט מבורך זה. חברנו כולנו יחד על מנת ללמד ולעורר שיח של נערות בנושא- ביואתיקה בהקשר נשי, שיח אליו שותפות נערות חילוניות ודתיות, ומטרתנו לעודד אותן חקירה והטלת ספק ובעיקר להטמיע בהן את הערך, קבלת השונה".

רויטל נאמן יהל, מנהלת אשכול הפיס, "אשכול פיס הוא חממה לטיפוח מצוינות מדעית טכנולוגית בעיר כפר סבא. לראות בנות צעירות מנהיגות העתיד, לוקחות חלק בפרויקט שכולו איך יראו החיים שלנו בעתיד במקביל להתפתחות מדעית וטכנולוגית והסוגיות המוסריות שזה מעלה לנו כבני אדם. מרגיש מיוחד ומרגש מאוד, כולי תקווה שהפרויקט יגרום להעצמה נשית ויוביל אותן למודעות הולכת וגוברת שהשמים הם הגבול עבורן".