עיריית כפר סבא תרגלה אירוע לחימה וירי טילים

עיריית כפר סבא תרגלה אירוע לחימה וירי טילים

16/11/2017

התרגול התבצע במהלך תרגיל רשותי רחב היקף בשיתוף פיקוד העורף שמטרתו שיפור מוכנות העירייה להתמודדות עם אירועי חירום

תרגיל החירום

עיריית כפר סבא בהובלת אגף הביטחון ושירותי החירום ובשיתוף פיקוד העורף, קיימה תרגיל רשותי שדימה אירוע לחימה וירי טילים במרחב העירוני. התרגיל נועד להכין את מנהלי ועובדי העירייה כמו גם את ארגוני המתנדבים לקראת אירוע חירום. מטרת התרגיל להנחות את מנהלי המכלולים ובעלי התפקידים בעירייה, כולל מתנדבים בטיפול באירוע לחימה וירי טילים, על בסיס הנוהל העירוני.

במסגרת התרגיל, שנפתח בשעות הבוקר ונמשך עד שעות הערב המאוחרות, התכנסו כלל הגורמים ובעלי התפקידים במרכז ההפעלה שברחוב ששת הימים, ובמהלכו תרגלו הכוחות תרחישים שונים ביניהם: טיפול באירוע הרס, משבר מים, ניהול שיגרת החירום ועוד. בתרגול לקחו חלק מנהלי ועובדי העירייה, כוחות חילוץ והצלה וארגוני המתנדבים. נציגי פיקוד העורף ונציגי רשות החירום הלאומית שלקחו חלק בתרגיל שיבחו את הגישה הרצינית והמקצועית בה מטופל נושא ההיערכות לחירום בעיר כפר סבא.

לקראת התרגיל המדובר קיים אגף חירום וביטחון כנס הכנה לעובדי העירייה בשיתוף פיקוד העורף, שבמהלכו שמעו המשתתפים הרצאת הכנה של גורמי המקצוע בפיקוד העורף. חשוב לציין כי התרגיל הינו חלק מתכנית האימונים השנתית בעירייה כשבחודש יוני האחרון התקיים תרגיל רשותי נוסף שדימה אירוע רעידת אדמה.

שי זייד, מנהל אגף חירום וביטחון, "העיר כפר סבא נערכת לקראת תרחישי חירום שונים, כשבמסגרת התרגיל העלינו את המוכנות של כלל הגורמים והמתנדבים הנדרשים בשעת חירום. נזכיר כי בזמנים אלה, בעיקר בשעות הראשונות, ניתן לסמוך בעיקר על הקהילה העירונית. לכן, אנו מקיימים כנסים ותרגילים שמטרתם לשמור על עובדי העירייה והתושבים המתנדבים מוכנים כל העת לתת מענה לקהילה הכפר סבאית בזמני חירום ומשבר. אני מברך את כלל המשתתפים שלקחו חלק פעיל בתרגיל, שנחתם בהצלחה".