עיריית כפר סבא משמרת את צמחי הבר של השרון

עיריית כפר סבא משמרת את צמחי הבר של השרון

23/11/2017

לכן שתלה כ- 200 פקעות של צמחים עונתיים בשיתוף צרויה אבישי, גיאולוג ותושב מתנדב, בכיכר ערים תאומות

שתילת פקעות בכיכר ערים תאומות

עיריית כפר סבא בהובלת מחלקת הקיימות באגף איכות הסביבה ובשיתוף צרויה אבישי, אגרונום ותושב מתנדב, שתלו כ- 200 פקעות של צמחים עונתיים במטרה להחזיר את צמחי הבר המקומיים למרחב הציבורי בערוגות כיכר ערים תאומות. בין הפקעות שנשתלו, נמנים: חצב, נרקיס, רקפת, סיתונית, עירית, נורית, כלנית, סייפן תבואה, שום ת"א, אירוס ועוד.

מחלקת הקיימות פועלת רבות על מנת ליצור שטחי טבע עירוני ברחבי העיר ולשמר שטחים פתוחים. שטחים אלה מסייעים בשיקום ובשימור מערכות טבעיות בגבולות העיר, כמו כן הם מסייעים בהשבת מגוון המינים לעיר; עלויות האחזקה שלהם נמוכות; הם תורמים למיתון מפגעים סביבתיים; ומהווים מוקד הנאה לתושבים. חשוב לציין כי פעילות זו מתקיימת בשיתוף תושבי העיר, תלמידי בתי הספר וגני הילדים.

ברחבי כפר סבא פרויקטים ייחודים מעין אלה, ביניהם: משעול הרקפות ברחוב ארבל שם נשתלו פקעות של רקפות על החומה המקיפה את הבניינים; הרכבות הדרים בגן כינרת; גינות קהילתיות; ועוד. נוסיף כי תושבי העיר מוזמנים ב- 28.11 בשעה 16:00 לאירוע זריעה קהילתי בפינת הרחובות משה דיין והר חזון.

אלה דנון, מנהלת מחלקת קיימות, "עיריית כפר סבא פועלת לקדם החזרת שטחי טבע לעיר באמצעות פעולות יזומות או בשיתוף תושבים מתנדבים. כל יוזמה כזו מבורכת ומלווה על ידי אגרונום המחלקה ורכז מקצועי גינות קהילתיות, דור אמפר. אנו מזמינים את הציבור להגיע לכיכר ערים תאומות ולשאר האזורים ולצפות בתהליך לבלוב הפרחים".

צרויה אבישי, אגרונום ותושב מתנדב, "אני שמח להיות חלק מהמגמה הירוקה בעיר כפר סבא, ולהשיב את הצמחים המקוריים לאזור. כך, נכבוש מחדש שטחים עירוניים שנרמסו בפיתוח עירוני ובנייה. בהמשך אנו נזכה לראות לבלוב בלב העיר, את טבע הבר הכול כך מיוחד שהיה נפוץ באזור השרון וכולל פריחה ססגונית במגוון צבעים, צורות וריחות".

פקעות