פרלמנט הילדים העירוני בכפר סבא החל את פעילותו סמוך ליום הילד הבינלאומי

פרלמנט הילדים העירוני בכפר סבא החל את פעילותו סמוך ליום הילד הבינלאומי

23/11/2017

מנהיגי העתיד

פרלמנט הילדים העירוני החל את פעילותו זו השנה ה- 3, ולקראת יום הילד הבינלאומי החל את פעילותו. הפרלמנט נמצא בהובלת עיריית כפר סבא, מחלקת נוער, צעירים וקהילה באגף קהילה, רווחה ונוער, ומחלקת בתי הספר היסודיים באגף החינוך בשיתוף עם משרד החינוך. מדובר על קבוצת מנהיגות המורכבת מתלמידים בכיתות ה'- ו', נציגי בתי הספר היסודיים בעיר, ומטרתו לייצג את ילדי העיר ולהוביל תהליכים עבורם.

הילדים המשתתפים בפרלמנט הילדים

התלמידים המשתתפים בפרלמנט נבחרו בבית ספרם בהליך דמוקרטי למועצת התלמידים, והם בעלי כושר מנהיגות ויכולת להשפיע על בני גילם למעורבות חברתית ועשייה ערכית. מטרת הקבוצה להכיר לילדים את יסודות הדמוקרטיה, ולייצר קבוצת מנהיגות צעירה שיכולה להשפיע על סדר היום העירוני.

במסגרת זו יפגשו התלמידים בקביעות במטרה לדון בנושאים חשובים שעל סדר היום, יפיקו אירועים לילדי העיר, ויעברו הליך פדגוגי ומנהיגותי. את הקבוצה מובילות ליאת קליין ומירב נבון, נשות חינוך מובילות, והוא חלק ממכלול שלם של עשייה חינוכית חברתית עירונית המעודד ילדים לקחת חלק פעיל ומקדם את יכולתם להשפיע על העולם הסובב אותם.
נזכיר כי "יום הילד הבינלאומי" מצוין השבוע (20.11), והוא נועד לקדם את רווחתם של הילדים.

מירב הלפמן, מנהלת מחלקת נוער, צעירים וקהילה, "בכפר סבא  מאמינים ורואים  בנציגי הפרלמנט שותפים מלאים  המשפיעים על חיי הילדים בעיר, וציר המרכזי להעלאת צרכי התלמידים. כך הם הופכים להיות מעורבים אכפתיים ומשפיעים על חיי התרבות של בני גילם בעיר".

אורית ליבוביץ', מנהלת מחלקת בתי ספר יסודיים באגף החינוך, "פרלמנט הילדים הוא התנסות נפלאה לתלמידי בית הספר היסודי במערבות והשפעה על נושאים חברתיים מרכזיים בעיר. ההשתתפות בפורום משמעותי זה, מחזקת בהם את תחושת הביטחון  ומסייעת להם לצמוח לבוגר איכותי המעורב, פועל ומשפיע על חייו בקהילה".

סיגל רם, מפקחת בתי ספר יסודיים במשרד החינוך, "זו הזדמנות נהדרת לשיתוף פעולה בין רכזי החינוך החברתי בבתי הספר היסודיים לבין מחלקת החינוך והנוער בעיר, יצירת תשתית בבתי ספר יסודיים למנהיגות פורצת דרך, חושבת, מעורבת ויוזמת המשפיעה על המעורבות החברתית בעיר".