דבר ראש העיר

הודעות לתושב

אבגדהוש

דבר ראש העיר

מידי יום ביומו כולנו נחשפים לתוצאותיהן הקטלניות והרסניות של תאונות הדרכים.

מידי יום אנו שומעים כי ישנם הרוגים ופצועים שחייהם לא יהיו עוד כשהיו, ומבינים כי המלחמה האמיתית במדינת ישראל הינה המלחמה המתקיימת יום, יום בכבישי ארצנו.

עיריית כפר -סבא החליטה כי המאבק חסר הפשרות בקטל בדרכים, הדאגה המתמדת לחייהם של תושבי העיר והמלחמה הבלתי פוסקת במניעת אובדן חיי אדם הם הנושאים העיקריים העומדים לנגד עיניה יום וליל, והמהווים קו מנחה השזור בכל מעשיה ופעולותיה כרשות מקומית.

במהלך השנים האחרונות הושם דגש מיוחד על פיתוח תכניות לימודים ייחודיות העוסקות בבטיחות בדרכים לכל שכבות הגיל: גני ילדים, בתי ספר יסודיים, חטיבות הביניים, תיכונים, בתי נוער, חיילים, מבוגרים, קשישים וקהילה ככלל.
הרשות העירונית לבטיחות בדרכים בשיתוף מערכת החינוך בכפר-סבא מטמיעים את נושא הזהירות והבטיחות בדרכים באופן רציף, עקבי וחסר פשרות, וזאת על מנת לעודד  שמירה על כללי בטיחות ותרבות הליכה ונהיגה בטוחה בקרב הילדים, ההורים וצוותי החינוך.

העירייה משקיעה משאבים רבים בפיתוח ושיפור תשתיות וטיפול במוקדי סיכון בטיחותיים בצמתים ובקטעי דרך עתירי תאונות באמצעות התקנת מעקות בטיחות, גדרות הפרדה, תמרורים מוארים מעל מעברי חצייה, פסי האטה, מעגלי תנועה, רמזורים, סימון כבישים, איתור וסילוק מפגעי בטיחות.

גם השנה פועלת הרשות העירונית לבטיחות בדרכים בניהולה של
הגב. סיגל שטרית בהתאם לתוכנית העבודה של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים תוך שימת דגש על פעילות הסברתית ענפה להגברת המודעות במגוון רחב של נושאים הקשורים בבטיחות הולכי הרגל בכל הגלאים ושימוש ברכב דו גלגלי, פעילות למיתון מהירות נסיעה, התקנת אמצעי ריסון ומניעת נהיגה תחת השפעת אלכוהול לצעירים ומבוגרים כאחד, בנוסף נושא הקשישים כהולכי רגל והיסח דעת. הגברת שטרית וצוותה העושים עבודת קודש פועלים יום יום שעה שעה למען בטחון תושבינו.

אנו יודעים היטב שמאבק בקטל בדרכים אינו מאבק חד פעמי, אלא מאבק עיקש  ויום יומי, אולם לא ננוח ולא נשקוט עד שתימצא תרופה לרעה החולה הזאת שפוגעת בכולנו.

אנו פונים אליכם ילדים, הורים, נהגים וכל מי שחיי אדם חשובים לו לקחת חלק במלחמה קטלנית זו. בפעילות משותפת, בהגברת המודעות ושמירה על כללי הבטיחות והזהירות בדרכים נוכל לצמצם את התופעה ואף למגר אותה.

בברכה,

יהודה בן-חמו