שיקום - אילו שירותים ומענים ניתנים מגיל 21 ומעלה?
דלג על תפריט ראשי- רווחה
תפריט ראשי- רווחה
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

שיקום - אילו שירותים ומענים ניתנים מגיל 21 ומעלה?

1. שירות לאומי - צעירים אשר קיבלו פטור משירות צבאי יכולים להתנדב לשירות לאומי-אזרחי כשתפקודם מאפשר זאת. השרות הלאומי הוא אמצעות עמותות המפעילות תכניות למתנדבים עם צרכים מיוחדים, כגון: עמותת שלומית, בת עמי ועוד. עם סיום השירות הצעירים זכאים להטבות בדומה להטבות אותן מקבלים חיילים משוחררים.

2. התנדבות לצבא - צעירים אשר קיבלו פטור משירות צבאי יכולים להשתלב דרך המחלקה בתכניות שונות בצה"ל, לשם התנדבות משמעותית ומקדמת. זאת בתנאי שתפקודם מאפשר זאת.

3. נופשונים - הנופשון הינו מסגרת פנאי הכוללת לינה, במיוחד בסופי שבוע ובחופשות. בנופשון החניכים נמצאים בהשגחה מלאה של צוות מדריכים ללא הורים. הזכאות היא ל- 15 ימי נופשון בשנה, ללא אפשרות צבירה.

4. שירותים עבור אנשים בעלי לקויות ראייה הנושאים תעודת עיוור - הדרכה שיקומית/ דמי ליווי/ מועדון חברתי. ניתנים לבעלי תעודת עיוור /לקויי ראיה. כדי לקבל את התעודה יש להגיש מסמך מיוחד חתום ע"י רופא עיניים מומחה. לקבלת המסמך ניתן לפנות לעו"ס במחלקה. העו"ס תעביר את המסמך לוועדה מיוחדת במשרד הרווחה שתבחן את הזכאות לתעודה.

5. שירותים עבור בעלי לקויות שמיעה – קבלת סל תקשורת: כולל שירותי תרגום, מכשור וכו'. כדי לקבל את השירותים יש להמציא אשור מרופא א.א.ג. מומחה. העו"ס תעביר את הבקשה לשירותים לוועדה מיוחדת במשרד הרווחה שתבחן את הזכאות לשירותים.

6. מסגרות דיור חוץ ביתיות (מעונות, מערכי דיור לעצמאים, הוסטלים) -  המסגרות משמשות מסגרות לחיים, הנותנות מענה לצרכים הטיפוליים, השיקומיים והחינוכיים של הלקוח. שמטרתם הקנייה של מיומנויות יסוד יום יומיות, פיתוח חיים עצמאיים, שיקום תעסוקתי, פעילויות פנאי והעשרה ובניית כלים להסתגלות חברתית נורמטיבית.

7. תעסוקה נתמכת - התוכנית מיועדת לאנשים עם 40%  נכות קבועה ומעלה ע"פ ההגדרה של המוסד לביטוח לאומי.
    תנאי הקבלה לתוכנית:
    • אדם בין הגילאים 18-55, אשר המגבלה היא שמונעת ממנו השתלבות בתעסוקה (בפועל לא נקלטים בני 18, היות והם תלמידי החינוך המיוחד עד גיל 21 או בשירות לאומי/התנדבות בצה"ל).
    • אדם בעל יכולת תעסוקתית מוגבלת/בלתי ממומשת וקשיים הסתגלותיים המונעים ממנו להשתלב במסגרות עבודה נורמטיביות בשוק הפתוח ללא ליווי ותמיכה שיקומיים.
    •  נכונות לעבור תהליך שיקום תעסוקתי.
    •  אדם עם מוגבלויות בעל פוטנציאל תעסוקתי להשתלבות בעבודה נתמכת.

התוכנית מופעלת ברצף של 24 חודשים בלבד.

שלבי התוכנית:
    • שלב א' - הכנה לעולם העבודה (שיטת הליווי סדנאית/אינטנסיבית/פרטנית). משך ליווי הוא 6 חודשים.
    • שלב ב' - ליווי והשמה במקום עבודה (שיטת ליווי: פרטנית + קבוצות עמיתים). משך ליווי הוא 18 חודשים.
    • שלב ג'- ליווי ממושך במקום העבודה לאחר תום התוכנית (שיטת ליווי פרטנית). משך ליווי הוא בהתאם להחלטה מקצועית ואישור פיקוח.

8. תעסוקה מוגנת - תעסוקה במפעלים מוגנים עבור מי שאינו מסוגל להשתלב בשוק העבודה החופשי.

9. קהילה תומכת – מטרת התוכנית היא לסייע לאדם עם המוגבלות בקידום חיים עצמאיים ובכך לאפשר להם איכות חיים טובה יותר. התוכנית מתאימה לאנשים עם נכויות בגילאים 21 – זקנה.
    הפרויקט מציע מספר שירותים:
    • אב הקהילה – מלווה את חברי הקהילה, נמצא בקשר טלפוני רציף ומבקר אותם בביתם, משמש אוזן קשבת, מתווך מול בעלי מקצוע, מסייע בתיקונים קלים בבית. הוא זמין 24 שעות עבור חברי הקהילה.
    • שירותים רפואיים – לחצן מצוקה, שרותי חירום רפואיים, יעוץ טלפוני וביקור רופא.
    • שירותים נלווים – פינוי לבתי חולים, שירותי הרמה לאחר נפילה, חילוץ ותיקון כסאות גלגלים.
    • פעילות חברתית – מפגשים שיכללו  פעולות חברתיות, הרצאות, טיולים וסדנאות.

10. מועדון חברתי- מיועד לגילאים 21 ומעלה. במועדון מתקיימות פעילויות חברתיות, כולל טיולים ועוד.

חדש שירות 106 גם בדיגיטלי