אוטיזם - אילו שירותים ומענים ניתנים מגיל 21 ומעלה?
תפריט ראשי- רווחה
דלג על תפריט ראשי- רווחה
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

אוטיזם - אילו שירותים ומענים ניתנים מגיל 21 ומעלה?

1. תעסוקה לבוגרים – מדובר במרכזי תעסוקה יומיים המיועדים לאוטיסטים שסיימו את לימודיהם במסגרת הבית ספרית. השירותים התעסוקתיים מותאמים לרמת התפקוד של האדם וכוללים מרכזי תעסוקה, שילוב קבוצתי בשוק החופשי בליווי מדריך והשתלבות בשוק החופשי באופן עצמאי.

2. שירות לאומי - צעירים אשר קיבלו פטור משירות צבאי יכולים להתנדב לשירות לאומי-אזרחי כשתפקודם מאפשר זאת. השרות הלאומי הוא אמצעות עמותות המפעילות תכניות למתנדבים עם צרכים מיוחדים, כגון: עמותת שלומית, בת עמי ועוד. עם סיום השירות הצעירים זכאים להטבות בדומה להטבות אותן מקבלים חיילים משוחררים.

3. התנדבות לצבא - צעירים אשר קיבלו פטור משירות צבאי יכולים להשתלב דרך המחלקה בתכניות שונות בצה"ל, לשם התנדבות משמעותית ומקדמת. זאת בתנאי שתפקודם מאפשר זאת.

4. דיור ומסגרות חוץ ביתיות - ילדים, מתבגרים ובוגרים על הספקטרום האוטיסטי, עשויים להיות זכאים לדיור חוץ ביתי, המותאם לצרכיהם ומהווה סביבה טיפולית-שיקומית המאפשרת מיצוי מלא של יכולותיהם בכל תחומי החיים.

5. נופשונים - הנופשון הינו מסגרת פנאי הכוללת לינה, במיוחד בסופי שבוע ובחופשות. בנופשון החניכים נמצאים בהשגחה מלאה של צוות מדריכים ללא הורים. הזכאות היא ל- 15 ימי נופשון בשנה, ללא אפשרות צבירה.

חדש שירות 106 גם בדיגיטלי