מש"ה - אילו שירותים ומענים ניתנים מגיל 21 ומעלה?
תפריט ראשי- רווחה
דלג על תפריט ראשי- רווחה
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

מש"ה - אילו שירותים ומענים ניתנים מגיל 21 ומעלה?

1. תעסוקה מוגנת - מרכזי תעסוקה יומיים המיועדים לאנשים עם מש"ה שסיימו את לימודיהם במסגרת הבית ספרית. השירותים התעסוקתיים מותאמים לרמת התפקוד של האדם עם מש"ה וכוללים עבודה במרכזי תעסוקה מוגנים (מע"ש), שילוב קבוצתי בשוק החופשי בליווי מדריך והשתלבות בשוק החופשי באופן עצמאי.

2. מרכז יום סיעודי לגילאי 21+ - נותן מענה במהלך שעות היום, לאנשים עם מש"ה בגילאים 21+, שהינם בגיל עבודה אולם עקב מצבם התפקודי המיוחד אינם מסוגלים להשתלב בעולם העבודה ואף לא בתעסוקה מוגנת. השילוב הוא בהתאם להחלטות וועדת האבחון ולאנשים שהוגדרו עם מש"ה ברמת תפקוד טיפולי ו/ או סיעודי. מטרות המסגרת הוא לשפר את המיומנויות האישיות והחברתיות, הקניית הרגלי עבודה בסיסיים והכוונה לחיים עצמאיים.

3. שירות לאומי - צעירים אשר קיבלו פטור משירות צבאי יכולים להתנדב לשירות לאומי-אזרחי כשתפקודם מאפשר זאת. השרות הלאומי הוא אמצעות עמותות המפעילות תכניות למתנדבים עם צרכים מיוחדים, כגון: עמותת שלומית, בת עמי ועוד. עם סיום השירות הצעירים זכאים להטבות בדומה להטבות אותן מקבלים חיילים משוחררים.

4. התנדבות לצבא - צעירים אשר קיבלו פטור משירות צבאי יכולים להשתלב דרך המחלקה בתכניות שונות בצה"ל, לשם התנדבות משמעותית ומקדמת. זאת בתנאי שתפקודם מאפשר זאת.

5. מסגרות דיור חוץ ביתיות (מעונות, מערכי דיור לעצמאים, הוסטלים) -  המסגרות משמשות מסגרות לחיים, הנותנות מענה לצרכים הטיפוליים, השיקומיים והחינוכיים של הלקוח. שמטרתם הקנייה של מיומנויות יסוד יום יומיות, פיתוח חיים עצמאיים, שיקום תעסוקתי, פעילויות פנאי והעשרה ובניית כלים להסתגלות חברתית נורמטיבית.

6. סביבה תומכת - מדובר בתכנית המספקת שרותי תמיכה, לוויי והכוונה לאנשים עם מש"ה הגרים בבית הוריהם או מנהלים משק בית עצמאי. התוכנית מהווה חלופה להוצאה לסדור חוץ ביתי לאנשים מעל גיל 21 עם מש"ה שעונים על אחד או יותר מהקריטריונים הבאים:
    • אנשים בסיכון, ללא מסגרת, המאופיינים בשוטטות, בעיות בריאות, חשופים לאלימות והזנחה.
    • אנשים הזקוקים לתמיכה בכל תפקודי היום יום.
    • אנשים המתגוררים בגפם.
    • אנשים הגרים עם הוריהם / בני משפחה מבוגרים שאינם מסוגלים לדאוג ולטפל בהם.

7. מועדון חברתי – מיועד לאנשים עם מש"ה מעל גיל 21. מטרתו היא להוות מסגרת חינוכית חברתית לאחר שעות העבודה. כמו כן, נועדו לפתח את כישוריהם המיוחדים, להגביר את פעילותם, בשעות הפנאי ולסייע להם להשתלב בחיי הקהילה.

8. נופשונים - הנופשון הינו מסגרת פנאי הכוללת לינה, במיוחד בסופי שבוע ובחופשות. בנופשון החניכים נמצאים בהשגחה מלאה של צוות מדריכים ללא הורים. הזכאות היא ל- 15 ימי נופשון בשנה, ללא אפשרות צבירה.
חדש שירות 106 גם בדיגיטלי