קורס מנהיגות הורים לילדים עם צרכים מיוחדים
דלג על מה חדש?

מה חדש?

קורס מנהיגות הורים לילדים עם צרכים מיוחדים

עיריית כפר סבא באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, היחידה לשירותים קהילתיים למשפחות מיוחדות,  בשיתוף  ארגון "קשר" פותחת קורס מנהיגות הורים עירונית. הקורס אשר מיועד להורים לילדים עם צרכים מיוחדים במגוון לקויות המעוניינים להניע ולהיות שותפים בהובלת תהליכים לשינוי וביצירת מענים לילדיהם ולמשפחות. פתיחת הקורס והצורך בו עלה מתוך שיחות רבות של גורמים מהיחידה לשירותים קהילתיים למשפחות מיוחדות עם  הורים שלהם ילדים בעלי  צרכים מיוחדים. ובנוסף, מתוך ההבנה כי קיימת בכפר סבא קהילת הורים פעילים הפועלים למען ילדיהם ולא באופן מרוכז. בעקבות כך נדונו מספר רעיונות לקבוצות משותפות ותומכות במטרה ליצור שייכות ואחדות.  המוטו שינחה את הקורס הינו "יחד". עובדים ביחד למען עיר נגישה יותר וקשובה לילדים ואנשים עם צרכים מיוחדים.

המשפחה המיוחדת כמו כל משפחה שואפת לחיים מלאים ולמיצוי הפוטנציאל הגלום בכל אחד מחבריה. במציאות משפחה זו מתמודדים ההורים יחד עם הקשיים. מתוך הכרות עם מציאות החיים המורכבת עמה מתמודדות המשפחות ומתוך אמונה בכוחות ההוריים ובייחודיות שלהם שמנו לנו כמטרה לבנות קבוצת מנהיגות הורים .

הקורס נעשה בשיתוף עם ארגון 'קשר', ארגון שהינו  ללא מטרות רווח למען הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. ארגון קשר מקיים מזה זמן רב את התכנית במספר ערים ומדווח על הצלחה.

הקורס המקצועי יתקיים אחת לשבוע עם מנחת קבוצות מארגון "קשר" עבור הורים לילדים עם מגוון נכויות וצרכים מיוחדים המנחה-נטשה אובולסקי יועצת אירגונית  ומנחת  קבוצות עובדת בארגון קשר ומנחת קבוצות מנהיגות  הורים במס'  ערים " ובליוויה של עו"ס אורלי דוידי, מנהלת היחידה לשירותים קהילתיים למשפחות מיוחדות.

הקורס במימון עיריית כפר סבא ומתקיים בבית רייזל בימי רביעי החל מ- 22 ליוני משעה שמונה בערב כל מפגש כשעתיים למשך 12 מפגשים. הקורס הוא במחויבות הורית לתהליך ואנו נותנים מחויבות לפלטפורמה מקצועית ואוזן קשבת.

חדש שירות 106 גם בדיגיטלי