התנדבות לשעת חירום
דלג על מבזקים

מבזקים

התנדבות לשעת חירום

עיריית כפר סבא נערכת כל העת ובהתאם להנחיות פיקוד העורף לשעת חירום ולאירועים המוגדרים כאסונות טבע. למעלה מ 23,000 מתנדבים מכ 80 ארגוני מתנדבים יתגייסו לסייע במצבי חירום ובעת הצורך. בנוסף, בכפר סבא פועל גדוד מתנדבים מקצועי אשר מצוי בכוננות מתמדת גם במצבי רגיעה וערוך לכל תרחיש. גדוד המתנדבים מורכב ממספר יחידות והפעילים בו מצוידים בציוד ייעודי שישרת אותם לכל מטרה בעת הצורך.

גדוד המתנדבים ויחידות הסיוע לשעת חירום:

יחידת חילוץ עירונית – תפקידה לחלץ אנשים מתוך הריסות בזמן חירום, מלחמה/רעידת אדמה/ אחר. היחידה מורכבת מאנשי הנדסה אשר יודעים לתת מענה במקרים של חילוץ כתוצאה מהרס בתים. מנהל היחידה: זאביק זליג.

יחידת מנהלי אירוע צוות – 'כח נפתול' תפקידה לנהל אירועים. בעת מפגע, יגיעו צוותי היחידה למקום האירוע ויתפעלו את בעלי התפקידים עד להגעת הצבא/המשטרה ואנשי פיקוד העורף. מנהל היחידה בהנהלת צביקה ימי.

היחידה הלוגיסטית - תפקידה לשנע ציוד ואנשים בזמן לחימה בתוך העיר. אנשי היחידה יגיעו בעת האירוע עם רכבי משא ועגלות ויעבירו אנשים, שמיכות וציוד. מנהל היחידה מתי פז.

יחידת סיוע לחלוקת מים בזמן חרום - הוקמה בשיתוף העירייה עם מפעל המים. המפעל ערוך לעת חירום ובעת זו יפעיל את יחידת המתנדבים שלו אשר תהיה אחראית לספק מים תושבים באזור בו התקיים אירוע. בנוסף, המפעל המים יפעיל בעת הצורך כ 50 מתנדבים לחלוקת מים בעת חירום.

ארגון 'צוות' ערוך לספק מענה מידי בשעת לחימה. אנשי הצוות יסייעו למנהלי המכלולים בממרכז ההפעלה בו ויצוותו במשמרות לצוותים המקצועיים לאורך כל שעות היממה בעת הלחימה. ובכך הם מסייעים לרציפות התפקודית.

צוות חירום שכונתי – החלה פעילות הקמת צוותי חירום שכונתיים אשר יספקו תמיכה ומענה ראשוני לתושבי השוכנות באירועים חריגים בחירום.

כח 'איחוד הצלה' כתמיכה וסיוע למתנדבים הפועלים בעיר, בעת חירום יגיע לסייע הכח המשויך לאזור השרון. מדובר בחבורה עצמאית שפועלת ברשת ארצית ואותם מנהל ניב גרנות. הצוות מונה פרמדיקים ואנשי מקצוע אשר עבור הכשרה למתן סיוע בעת הצורך.

צוות פאפות כפ"ס הינה קבוצת אבות, תושבי העיר. הקבוצה הוקמה ב2014 ע"י גיא בורדה ומאז מהווה קבוצה חברתית המספקת פלטפורמה להצגת נושאים מעניינים הקשורים באבות ובילדיהם. בזמן סופת החורף של שנת 2015, התנדבו חברי הפאפות לסייע לעירייה בפעולות סיוע בחירום לתושבי העיר. הפעולות כללו התמודדות עם נזקי הסופה, הצפות, הפסקות חשמל ממושכות ועוד. הפעולות המוצלחות שביצעה הקבוצה והחשיבות שמייחסים חבריה לעזרה לאוכלוסייה בה הם חיים הביאה את עיריית כפר סבא בשיתוף חברי הקבוצה למסד את פעילותם כצוות סיוע ורסטילי לאירועי חירום. הצוות מתאמן באופן שוטף ומוכשר להתמודד עם תרחישי האיום השונים. אימונים אלו כוללים פעילות עם יחידות העירייה השונות, מד"א, משטרה, כב"א, פיקוד העורף.
מנהל היחידה:  איל דוידסון

אתר המתנדבים העירוני, לפרטים והרשמה:  http://ks-mitnadvim.co.il

איחוד הצלה לוקח חלק בתרגיל העירוני

מודעת גיוס מתנדבים:

מעוניין להתנדב?

תושבים המעוניינים להתנדב ולסייע במקרה חירום מוזמנים לפנות ללשכת גיוס מתנדבים, אופירה מור : 09-7663043 או לכתובת המייל : ofiram@ksaba.co.il ולאגף הרווחה בטלפון 09-7641109 או בכתובת המייל: SilviaBe@ksaba.co.il הדרכה והנחיה מובטחים.

» שאלון מקוון לגיוס מתנדבים לזמן חירום

טופס הפניה וביטוח למתנדבים(pdf)
  טופס הפניה וביטוח למתנדבים (word)