חברת מרכז קהילתי בכפר סבא ע"ש שושנה ופנחס ספיר

חברת מרכז קהילתי בכפר סבא ע"ש שושנה ופנחס ספיר

חברת מרכז קהילתי בכפר סבא על שם שושנה ופנחס ספיר בע"מ נוסדה ב-1980 במסגרת פרויקט שיקום השכונות, ממנו יצאה ב-1996 והיא ממשיכה בהפעלת תכניות חינוכיות וחברתיות לכלל תושבי העיר בתחומים כמו סיוע לילדים ולנוער בסיכון, לימודים, קליטת העלייה ורווחה.

החברה פועלת לרווחתם של תושבי כפר סבא - ובמיוחד אלה מביניהם הזקוקים יותר לסיוע. במשך שנים ליווינו את הצרכים הדחופים של ילדי  העיר הגרים בשכונות המצוקה בשאיפה להגיע לשיפור איכות החיים שלהם, על מנת להבטיח להם תנאים מתאימים והזדמנויות רבות וטובות יותר לרכוש השכלה, למצוא עבודה ולהיות אזרחים מועילים ותורמים לחברה. כיום מפעילה החברה פרויקטים בכל רחבי העיר, עם דגש מיוחד על הקהילה האתיופית שבה.

להלן בקצרה על מספר פרויקטים המאפיינים את פעילות חברתנו:

• פרויקט מועדונית גן לילדים בסיכון-   תכנית חינוכית להעשרה ולסיוע פדגוגי לתלמידים בגיל הגן ובית הספר היסודי המהווה תחליף לבית חם. הפעילות נעשית לאחר סיום יום הלימודים הרגיל , והיא כוללת הגשת ארוחה חמה. הילדים מתנסים בערכי התנהגות מקובלים, בהתחשבות הדדית , ולומדים לכבד עקרונות של סובלנות וסבלנות בחברה. השנה משתתפים בתוכנית 24 ילדים בני 4-6, רבים ממוצא אתיופי.

• מועדון "יונה" להעצמת נוער אתיופי-  מיועד ל-70 בני נוער בני הקהילה האתיופית מכתות ז' עד י"ב (13-18 לערך). המטרה העליונה של המועדון לספק לאוכלוסייה זו, אשר מרביתה מגיעה מרקע סוציו-אקונומי נמוך, פעילויות לימודים, עזרה בשיעורים והעשרה על מנת להעצים אותם, תוך שמירת המורשת התרבותית של העדה.

• זינוק בעלייה תכנית המהווה מודל התערבות לשילוב בני נוער יוצאי אתיופיה ולקידומם  במרחב הקהילתי  לקראת השירות הצבאי, במהלכו ולקראת שחרור. הכוונה לפתח מעגלי תמיכה בקהילה ובקבוצות הורים, על מנת לשפר את סיכויי בני העדה האתיופית למלא שירות צבאי משמעותי עד לשחרור מסיבת תום שירות.

• "אחרי!" – תכנית ארצית המיועדת לאמן בני נוער פיזית ומנטלית לקראת השירות הצבאי, לחנך ולפתח מנהיגות צעירה, מבוססת על ערכים ציוניים ומעורבות בקהילה. קבוצת "אחרי" פועלת בכפר-סבא משנת 2002 ובתוכנית משתתפים השנה  50 בני נוער. המפגשים הדו-שבועיים כוללים אימון גופני והצגת נושאים שונים הקשורים לשירות הצבאי ולענייני היום בחברה הישראלית.

• "אחרי! בשטח" - תכנית השטח והסיירות של "אחריי!" שנועדה לגילאי 14-16, נעזרת במיומנויות שטח ככלי מעצב להתמודדות עם קושי ומהווה מסגרת מקדימה לתכנית "אחרי!". התכנית נועדה להפגיש את בני הנוער עם ארצם ולהמחיש כי ניתן לשנות ולהשתנות על ידי פעילות אקטיבית למען עצמנו ולמען הקהילה.
    תכנית "אחריי! בשטח" בכפר-סבא מופעלת עבור בני נוער אתיופים ומפתחת באוכלוסייה  זו תחושת הצלחה, יכולת התמודדות עם קשיים ויצירת תחושת מסוגלות עצמית באמצעות מיומנויות שטח, הכרת הארץ ואנשיה.

• תכנית "נטע" מערך הכשרה למקצועות מחשב ותקשורת מחשבים לבני נוער עם פוטנציאל, אשר רובם אינם יכולים להרשות לעצמם לימודים כאלו, תוך התמקדות בהקניית ערכי מצוינות, עבודת צוות והדגשת ערכי תרומה לקהילה. התוכנית ארצית ומטרתה להקנות מקצוע טכנולוגי נדרש לבני הנוער, הזוכים לתעודת מנהלי רשתות מטעם חברת סיסקו, כאשר במקביל ללימודיהם קיים שילוב של נושא חברתי והם גם עוסקים בפעילויות התנדבותיות בקהילה.  בתכנית משתתפים השנה 110 בני נוער.  התוכנית מתקיימת במבנה שהקימה החברה בשיתוף העירייה ותרומה מחו"ל.

• מרכז ידע טכנולוגי קהילתי  מהווה בית טכנולוגי לקיום הכשרות לכלל הקהילה. המרכז מופעל על-ידי עמותת תפוח בשיתוף פעולה אסטרטגי עם העירייה ועם חברת בזק. מרכז הידע מהווה חממה לקיום פעילות טכנולוגית בעיר, ומטרתו לסייע לעיר לאמץ טכנולוגיות חדישות לשיפור השירות לתושבים בתחומים שונים כגון: חינוך, רווחה, סביבה ועוד. פעילויות המרכז כוללות: הכשרות וקורסים טכנולוגיים, מעבדה לתיקון מחשבים במחיר סמלי לתושבים, פעילות העשרה ופנאי למגוון מגזרים (ילדים, נוער, גיל הזהב ועוד), פעילות קיץ טכנולוגית לילדים ועוד.

• פעילויות במבנה הקהילתי האתיופי  לרווחת בני הקהילה האתיופית בעיר, הכוללות פעילויות העשרה לילדים, חוג תקשוב וסדנת הורים. כדי להפחית את הפער הבין דורי, מתקיימים במועדון גם קבוצת למידה של הורים להשלמת 12 שנות לימוד וכן קבוצה ללימוד אמהרית לבני הנוער. תיאטרון קהילתי לנשים אתיופיות.

• מרכזי למידה הפועלים ב-5 מרכזי נוער ברחבי העיר ועומדים בקשר עם בתי הספר, בהם מסייעים לתלמידים מתקשים  בהכנת שיעורי הבית ומכינים אותם לקראת מבחנים.

• מצב - מרכז צעירים בכפר סבא הוא מרכז הכוונה, פיתוח והעצמה בתחומי השכלה גבוהה, תעסוקה, מעורבות חברתית, פיתוח אישי, קליטת עלייה ועוד, המיועד לצעירים בגילאי 18-30 - כרבע מאוכלוסיית העיר, ביניהם חיילים, בנות שרות לאומי, מחוסרי עבודה, חיילים משוחררים, סטודנטים, עולים חדשים וזוגות צעירים.

• "בונים קהילה"  חיבור בין בני נוער  לבין בני נוער וצעירים בעלי  צרכים מיוחדים כגון  פיגור, אוטיזם, קשיים רגשיים מורכבים ולקויות למידה מורכבות  תוך תחושת שייכות ועשייה משותפת. הקבוצות עוסקות בנושאים כמו להקה, צילום, אילוף כלבים ועוד. התכנית מאפשרת הסתכלות מעמיקה על האיכויות שיש בכל אחד מחברי הקבוצה, בכך מצמצמת את הפער בין האוכלוסיות, ויוצרת שינוי בתפיסות ובעמדות כלפי האוכלוסיות השונות.

• "ערכים בספורט" תכנית  ששמה לה למטרה לחזק את ערכיות החברה בישראל באמצעות הספורט. התשוקה של הילדים ובני הנוער למשחק, וההזדמנויות החינוכיות הרבות שבו הופכות אותו לכלי חינוכי משמעותי. כיום משחקים במסגרות הספורט עשרות אלפי ילדים, במטרה שילדים אלו יקבלו חינוך ערכי לצד המקצועי.

• "נמש" נערות מובילות שינוי. פיתוח היכולת האישית של נערות תוך השגת פריצת דרך אישית וחברתית, ושיפור היכולת של כל נערה להגיע אל מיצוי היכולות האישיות המקסימאלית שלה.

• סיוע לתחרויות המוסיקה בכפר סבא כמו תחרות הפסנתר ע"ש פנינה זלצמן והנושפים

יצירת קשר: