היום הכסוף: מבצע איסוף פסולת אלקטרונית

היום הכסוף: מבצע איסוף פסולת אלקטרונית

היום הכסוף

לקראת חג הפסח- עיריית כפר סבא, בהובלת אגף איכות הסביבה- מחלקת ניקיון העיר ואגף קיימות וחדשנות, תקיים יום איסוף מיוחד לפסולת אלקטרונית תחת השם "היום הכסוף".

יום זה יתקיים ביום ראשון ה- 7.4.19 במסגרתו תושבי כפר סבא יוכלו להוציא את הפסולת האלקטרונית לרחוב ולנקודות איסוף הגזם והצוותים העירוניים יאספו את הפסולת ויעבירו אותה למחזור מתאים.

ניתן להוציא את הפסולת החל מיום שבת 6.4 ועד יום ראשון 7.4 בשעה 14:00.

נזכיר כי בימים אלה מתכוננים אזרחי ישראל לחגיגות הפסח ובמסגרת זו מנקים את ביתם ומוציאים פסולת רבה. ביום מיוחד זה יוכלו התושבים לנקות את ביתם גם מפסולת אלקטרונית בנוחות ולאחר מכן היא תועבר למחזור. בין מוצרי פסולת זו נמנים מוצרים כגון- מכונות כביסה, מקררים, מקלדות, סוללות, כבלים, כוננים ניידים, שנאים, רכיבי מחשוב ורבים נוספים. כל אלה נחשבים לפסולת אלקטרונית, שנדרשת למחזור בהתאם לחוק הטיפול הסביבתי בציוד אלקטרוני חשמלי וסוללות.

חשוב לציין כי מידי שנה מצטברים במדינת ישראל כ- 130,000,000 קילו פסולת אלקטרונית, שרק חלק זעום ממנה מוצא את דרכו למחזור. עיריית כפר סבא בשיתוף תאגיד מ.א.י ואולטרייד מעניקה לתושבים לאורך כל השנה מספר אפשרויות למחזר מכשירי אלקטרוניקה וחשמל בעיר: מתקנים לאיסוף פסולת, שירות עד לבית התושב והבאת המוצרים אל חניות בעיר וכדומה. מיקומי נקודות האיסוף  וכן מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר העירוני.

כעת במאמץ משותף עם תושבי העיר נביא לחיסכון כלכלי שיחזור לרווחת תושבי העיר. הפסולת האלקטרונית העירונית, שתיאסף תועבר בהתאם לחוק, לאחת מנקודות המחזור הארציות, שם תפורק ותופרד לחומרי גלם טהורים. חומרי גלם אלה ישלחו לתעשייה בארץ ובחו"ל, ויורכבו במכשירי אלקטרוניקה חדשים.

תאריך 7/04/2019 08:00

אירועים נוספים