ערב הסברה על זכויות הנוסעים בתחבורה הציבורית

ערב הסברה על זכויות הנוסעים בתחבורה הציבורית

עיריית כפר סבא תקיים כנס הסברה מיוחד לתושבי העיר בנושא, במטרה להציג בפניהם את כל המידע בנוגע לזכויותיהם כנוסעים בתחבורה ציבורית

הזמנה לכנס הסברה

עיריית כפר סבא, בשיתוף ארגון 15 דקות, תקיים ערב הסברה מיוחד בנושא זכויות הנוסעים בתחבורה הציבורית. בכנס, שייערך בתאריך 19/9 בשעה 20:00 במרכז קיפוד בכפר סבא (רח' החי"ש 2), יוצגו בפני תושבי העיר זכויותיהם בכל הקשור לנסיעה באוטובוסים וברכבות, וכן האמצעים לדרוש מחברות התחבורה הציבורית לממש אותן. כמו כן יוצגו הדרכים לדרוש פיצוי כספי במקרים של איחורים או אי הגעה של רכבות או אוטובוסים, בין היתר באמצעות הגשת תביעות.

לאחרונה מתקבלות בעיריית כפר סבא תלונות רבות מצד התושבים על מפעילי התחבורה הציבורית בעיר, ובהן דילוג על תחנות, איחורים ואי יציאה של אוטובוסים. אף על פי שנושא הפעלת התחבורה הציבורית בעיר אינה תחת אחריותה הישירה של העירייה, מייחסת עיריית כפר סבא חשיבות ואחריות לציבור הנוסעים בעיר, והחליטה לסייע לתושבים בנושא ולקיים כנס ייחודי, בו יוצג המידע לתושבים.

ראש העיר, רפי סער: "עיריית כפר סבא שמה את טובת ורווחת תושביה בקדמת מדיניות מתן שירות מיטבי לכלל הקהילה העירונית. אנו קשובים לרחשי הציבור וחרף העובדה כי מדובר בנושא שאינו באחריות העירייה, החלטנו להתגייס למען מטרה חשובה זו ולסייע לתושבים בנושא, על מנת שכל תושבות ותושבי העיר ייהנו משירותי תחבורה ציבורית יעילה וזמינה לכל דורש".

סגן ראש עיריית כפר סבא ומחזיק תיק התחבורה עילאי הרסגור-הנדין: "אנחנו עורכים כנס שיאפשר לנוסעים לממש את זכויותיהם. לאוטובוס שלא הגיע או רכבת שאיחרה יש מחיר, ואין סיבה לכך שהנוסעים הם אלה שישלמו אותו. בכנס יקבלו המשתתפים הדרכה כיצד לקבל פיצוי בקלות ומבלי להשקיע מאמץ רב. תודה לשותפינו מארגון 15 דקות, המאגד את נוסעי התחבורה הציבורית, שיעבירו את ההדרכה".

שמרית נוטמן מנכ"לית ארגון 15 דקות, שעוסק בקידום תחבורה ציבורית ראויה בישראל: "הצעד הראשון שאנחנו, כנוסעים, יכולים לעשות כדי לקדם את התחבורה הציבורית בישראל הוא להיות מודעים לזכויות שלנו כנוסעים, ולדרוש ממשרד התחבורה וממפעילי התחבורה הציבורית לשפר את השירות שאנחנו מקבלים, ובמקרים מסוימים אף לדרוש פיצוי על נזק שקרה לנו".

תאריך 19/09/2019 20:00

אירועים נוספים