אומרים לא לאלימות - גם באומנות

אומרים לא לאלימות - גם באומנות

יום המאבק הבין-לאומי באלימות נגד נשים - "זה מתחיל במלים ונגמר במעשים"

מיזם עירוני ייחודי - קיר אומנות נגד אלימות

היכל התרבות כפר סבא
יום רביעי, 25.11.2020 החל משעה 17:30

יצירות האומנות בתהליךהעבודה על המיזם

תהליך העבודה על המיזם בהיכל (צילום: עיריית כפר סבא)

ב-25 לנובמבר תציין העיר כפר סבא את יום המאבק הבין-לאומי להעלאת המודעות ולמאבק האלימות נגד נשים ברחבת היכל התרבות בעיר, שם ייחשף קיר אומנות ובו 20 יצירות אומנות שנוצרו בהשראת ציטוטים של נשים קורבנות אלימות.

"מה המשטרה כבר תעשה?" ,"הוא לא היה מרשה לי לצאת לעשר דקות מהבית", "חששתי לחיי ומסביבי אף אחד לא ידע", "הרגשתי כאסירה בביתי שלי" - הם רק חלק מהציטוטים, שבהשראתם נעשו היצירות.

"זה מתחיל במלים ונגמר במעשים" הוא מיצב אומנותי, המבקש להגביר מודעות לאלימות נגד נשים. כ-20 אומנים ואומניות תושבי העיר כפר סבא, הוזמנו למפגש עם נשים קורבנות אלימות, ושמעו מהן על הפגיעה הפיזית והנפשית והטראומה והמצוקה. המפגש יצר דיאלוג שהמשיך לתוך חללי עבודה וחומרי יצירה שסיפקה עיריית כפר סבא, וליצירת קיר אומנות עצום בגדול בגודל של 10 מטר שיוצג בחזיתו של היכל התרבות בעיר. קיר האומנות ייחשף כאמור לקהל ביום רביעי הקרוב, 25 לנובמבר, יום המאבק הבין-לאומי להעלאת המודעות ולמאבק באלימות נגד נשים, והקהל יוזמן להדליק נר לזכר הנשים שנרצחו השנה.

מיזם עירוני ייחודי - קיר אומנות נגד אלימות

השנה נרצחו בישראל 20 נשים, שהותירו אחריהן ילדים, הורים וקרובים כואבים, ומאז פרוץ משבר הקורונה נרשמה עלייה של פי שלושה במספר הפניות למוקדי הסיוע ברחבי הארץ. מועצת הנשים העירונית כפר סבא, הפועלות לקידום נשים ושוויון מגדרי בעיר, יזמה את קיר האומנות, בשיתוף מחלקת התרבות והחברה לתרבות הפנאי בעיר, ובפעולה זו מבקשת להמשיך ולפעול דרך פעילויות חינוכיות, קהילתיות ופרטניות במטרה לעגן מוגנות, שוויון וצדק לנשים באשר הן.

ראש העיר, רפי סער: "מוטלת עלינו האחריות, כחברה, לשים סוף לאלימות, לשנות את השפה בה אנו מדברים, להעניק מערך תמיכה לנשים ולהוביל שינוי, יחד עם דור העתיד שלנו. יצאנו בקמפיין עירוני נרחב, אותו מובילים תלמידות ותלמידים מהעיר, תחת הסיסמה 'זה מתחיל במילים ונגמר במעשים'. במסגרת מיזם האומנות, שהוא נדבך נוסף בפעילות עירונית נרחבת ומקיפה בנושא, מזומנים גם תושבי העיר להביע את רגשותיהם ולהדליק נר לזכר הנשים שנרצחו השנה על ידי בני זוגן. זה הזמן שלנו לומר די לאלימות, על כל גווניה".

חברת מועצת העיר, מחזיקת תיק התרבות ויו"ר מועצת נשים עירונית, עו"ד עדי לוי סקופ: "אני חיה באמונה גדולה שלאומנות יש יכולת אדירה להשפיע, לבטא הלך רוח ציבורי, לטלטל ולשנות תפיסות מהיסוד. היום, לאחר שבועות של יצירה מרגשת, אני מבקשת להודות מקרב לב לאומניות ולאומנים הכפר-סבאים שלנו, על השותפות במיזם החשוב שמטרתו אחת - מאבק באלימות נגד נשים. כפר סבא תמשיך להיאבק באלימות נגד נשים באופן בלתי מתפשר ולאורך כל ימות השנה, עם התגייסות עירונית וקהילתית רחבת היקף ומעוררת גאווה. זוהי השליחות המשותפת של כולנו ולא נרפה ולו לרגע, עד להשגת המטרה - אפס קורבנות אלימות".

יצירות האומנות בתהליך העבודה

יצירות האומנות בעת העבודה על המיזם (צילום: עיריית כפר סבא)

השקת המיזם ביום ד' 25.11 בשעה 17:30
במבואת היכל התרבות רח' ירושלים 33

שידור חי בפייסבוק העירוני »

היצירה תוצג בין התאריכים 26.11-3.12
בימים א-ה, בין השעות 09:00-12:00, 16:00-19:00

*הפעילות תתקיים בהתאם להנחיות התו הסגול.

*להסדרי נגישות פרטניים ניתן לפנות למייל sagih2@ksaba.co.il

תאריך 25/11/2020 17:30