ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה

ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה

הטקס המרכזי ומופע שרים

השבוע יצוין ברחבי הארץ יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.

התקופה המאתגרת בה אנו נמצאים, בצל המאבק העולמי והכלל ארצי בהמשך התפשטות נגיף הקורונה, אינו מאפשר את קיומם של הטקסים העירוניים במתכונת בה התקיימו.

עיריית כפר סבא תשדר את הטקסים העירוניים, שיתקיימו ללא קהל בהתאם להנחיות, בשידור חי בפייסבוק העירוני.

ראש העיר, רפי סער: "העיר כפר סבא זוכרת את בנותיה ובניה, שנפלו על קדושת העם והמולדת. צעירים וצעירות, אחים ואחיות, אבות ואימהות - שכל אחד ואחת מהם הוא עולם ומלואו, שנגדע בטרם עת לכל אחד מהם סיפור משלו, חלומות שלא התגשמו, נעורים שבאו פתע אל סופם. במיוחד בימים מאתגרים אלה, אנו מחבקים את בנות ובני המשפחות השכולות ומבטיחים לנצור את סיפור יקיריהם ללבנו ולהעביר את הסיפורים לדור הבא.
השנה, בצל משבר הקורונה שפקד את העולם, אנו נאלצים לקיים את הטקסים העירוניים לזכר הנופלים במתכונת שונה, ואני מזמין אתכם לצפות בטקסים שישודרו כולם בפייסבוק העירוני".

הטקסים העירוניים החלו כבר ביום חמישי, 23.04.2020, בטקס הזיכרון העירוני המסורתי בשכונת עלייה, המתקיים מדי שנה במרכז הקהילתי בית לזרוס, לצד האנדרטה וחדר ההנצחה שהוקמו במקום. הטקס התקיים ללא קהל ושודר בפייסבוק העירוני.

ביום שני, 27.04.2020 ערב יום הזיכרון, ישודר בפייסבוק העירוני בשעה 20:00 בערב טקס הזיכרון העירוני לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, שישודר מהיכל התרבות העירוני.

לאחר הטקס, ישודר מופע "שרים זיכרון" עם זמרות וזמרי הקונסרבטוריון העירוני. הטקס ומופעי "שרים זיכרון" יתקיימו ללא קהל.

למחרת, יום שלישי 28.04.2020, יתקיים מצעד הזיכרון המסורתי , ממרכז העיר דרך רחוב ויצמן, עד לגן הזיכרון. המצעד יתקיים ללא קהל וישודר בשידור חי החל מהשעה 09:00 בבוקר.

בהמשך, תתקיים בגן הזיכרון עצרת זיכרון , ללא קהל, בשעה 09:30, שגם היא תשודר בלייב בפייסבוק העירוני.

בשעה 13:00 בצהריים יתקיים טקס הזיכרון לנפגעי פעולות האיבה סמוך לאנדרטה בבית העלמין שברחוב נורדאו. גם טקס זה, יתקיים בהתאם להנחיות הממשלה ללא קהל, וישודר בפייסבוק העירוני.

כל השידורים בפייסבוק ילוו בכתוביות וישודרו גם בערוץ היוטיוב העירוני.

לפייסבוק העירוני לחצו כאן »

לערוץ היוטיוב העירוני לחצו כאן »

אירועי יום הזיכרון

מצטרפים למפגשי זיכרון וירטואליים עם משפחות שכולות »