ניטור אוויר רציף בכפר סבא – הודעה לציבור

ניטור אוויר רציף בכפר סבא – הודעה לציבור

4/09/2018

תושבים יקרים,

עיריית כפר סבא ממשיכה במאבקה במפגעים הסביבתיים ובמפגעי הריח תוך שיתוף פעולה עם וועדי השכונות, התושבים והיח' האזורית לאיכות הסביבה, במטרה להבטיח איכות אוויר מיטבית עבור כלל תושביה.

בימים אלו הושלמה התקנתן ובדיקתן של שלוש מערכות טכנולוגיות מתקדמות בעלות חיישני ניטור של פורמלדהיד במספר נקודות בשכונה, בבית הספר ע"ש לאה גולדברג ובגני הילדים "תפוז" ו"עינב", המנטרות את האוויר באופן רציף ומשדרות לאתר העירייה את מלוא הנתונים בשקיפות מלאה. שלוש המערכות החדשות מצטרפות למערכות  ניטור נוספות, הפזורות ברחבי העיר, כפי שניתן לראות ע"ג המפה בקישור שלהלן. מיקומי מערכות הניטור נקבעו בסיור משותף שהובילה עיריית כפר סבא בשיתוף נציגי ועדי התושבים והיחידה האזורית לאיכות הסביבה.

נתוני הפורמלדהיד שנאספו בימים האחרונים בחיישני העמדה בביה"ס ע"ש לאה גולדברג ובגן "עינב", מצביעים על רמה נמוכה של  חלקיקים -  דיווח ברמה 0 אשר משמעו בין 0 ל 1ppb (הערך הסביבתי השעתי של המשרד להגנת הסביבה הינו 15ppb) . חברת ראדגרין, המפעילה את מערכות הניטור, תבצע בשוטף בדיקות מול פליטות פורמלדהיד יזומות באוויר הפתוח ותוצאות הבדיקות יועלו לאתר העירייה.

בדיקה מקיפה, שערך היועץ חיצוני מומחה בתחומו ששכרה העירייה, ד"ר מוקי שפר, מומחה בהנדסה סביבתית ומבעלי חברת "לשם-שפר" מצביעה על כך כי לא נשקפת כל סכנה בריאותית  לילדים הנמצאים באזור. לדבריו, "מניתוח תוצאות הניטור של החיישן שהותקן בבית הספר ע"ש לאה גולדברג, עולה כי לא נמצאו במקום ריכוזים של החומר פורמאלדהיד. אם החומר קיים – הוא בריכוזים נמוכים ביותר, מתחת לערך הסף של המכשיר.  יש לציין כי החיישן הגיב והראה ריכוזים של חומרים כגון חלקיקים ופחמן חד חמצני. תהליך הניטור מיועד להימשך לאורך זמן כדי לאשש את התוצאות המתקבלות ולהמשיך בבקרה".

להלן קישור בו מוצגות המערכות ע"ג מפת העיר: http://radgreen.io/kfarsaba

*לתשומת ליבכם, מפעם לפעם יתקיימו בדיקות למערכת, אשר יגרמו להעלאה יזומה במדדים.

תחנה שסומנה בצבע כתום מצביעה על בעיה טכנית מוכרת אשר נמצאת בטיפול. סימון אדום לתחנה מצביע על ממצא חריג, והתרעה מיידית על כך נשלחת למחשבי הנהלת העירייה ונציגי הוועדים, לטיפול מיידי. סימון ירוק מעיד על תחנה פעילה, ובלחיצת כפתור עליה ניתן לצפות בגרפים המציגים בצורה ברורה את הנתונים בהתאם לתקן של המשרד להגנת הסביבה.

תושבים המבקשים לשאול שאלות או להעלות נושאים לטיפול מוזמנים לפתוח קריאה במוקד העירוני, שיפנה את הקריאה לגורם  הרלוונטי.

אנו מבקשים להודות לכל שותפנו למהלך ונמשיך לפעול בנחישות לקידום נושא זה.

בברכה,

עיריית כפר סבא.