הודעה לתושב בנוגע לטיפול במפגעי ריח בשכונה הירוקה

הודעה לתושב בנוגע לטיפול במפגעי ריח בשכונה הירוקה

1/09/2019

תושבות ותושבים יקרים,

ברצוננו לעדכנכם בנוגע לתוצאות בדיקות איכות האוויר המתבצעות באורח קבע סביב בית הספר לאה גולדברג, ובנוגע לפעולות נוספות שהעירייה מבצעת באופן יזום ושוטף, ביניהן הקמת צוות מריחים מקצועי ופניות יזומות למשרד להגנת הסביבה, במטרה לטפל במפגע הריחות בשכונה הירוקה.

ראשית, עיריית כפר סבא הקימה צוות מריחים מקצועי מיוחד אשר פועל במסגרת גדולה ורחבה מבעבר.

מדובר בצוות שעבר הכשרה מיוחדת על ידי המשרד להגנת הסביבה, המצויד בטפסים מיוחדים והבודק את נושא הריחות במוקדים שונים ברחבי השכונה, בהתאם לקריאות המתקבלות במוקד העירוני.

ואכן, בהמשך לפניות תושבים בנושא ובדיקות צוותי המריחים, פנה מנכ"ל העירייה לאחרונה למשרד להגנת הסביבה, בדרישה נחרצת ודחופה לטפל במפגע ובמטרה להביא להפסקת פעילות המפעל באזור, עקב מפגע הריחות הסביבתי שנוצר לטענת העירייה בשל פעילותו בשכונה.

בנוסף, עיריית כפר סבא יוזמת בדיקות איכות האוויר באזור בית החינוך לאה גולדברג ומתחמי הגנים הסמוכים, ובהן בדיקות גז פורמלדהיד, וכן בדיקת דיגום ארובות במפעל בראון.

בדיקת דיגום הארובות שבוצעה בחודש יוני, נמצאה תקינה.

בבדיקות פתע שהתבצעו בתאריך 20.06.2019, בהזמנת המשרד להגנת הסביבה, עולה כי כל הבדיקות נמצאו תואמות לדרישות התקן השעתי המחייב, ללא חריגה.

מדובר בשתי בדיקות שעתיות, בהתאם לדרישת המשרד להגנת הסביבה, שבוצעו בחמישה מוקדים – 3 גני ילדים (גן משמש, גן פטל וגן תפוז), במרכז הספורט לאה גולדברג ובבית הספר לאה גולדברג.

הבדיקות מבוצעות על פי שיטות דיגום המקובלות על ידי המשרד להגנת הסביבה, ובוצעו על ידי חברת "א.ש שירותי מחקר בע"מ" – חברה שהוסמכה על ידי הרשות הלאומית להסמכת מעבדות לתקן 17025ISO.

עם זאת ולמרות שתוצאות הבדיקות תואמות לתקן השעתי וללא חריגה, עיריית כפר סבא תמשיך לדרוש מהמשרד להגנת הסביבה בדיקות איכות אויר נוספות, בפרקי זמן תכופים ובקרבת מוסדות חינוך נוספים.

עיריית כפר סבא פועלת ותמשיך לפעול למען רווחת התושבים ולמען שמירה על איכות חייהם.

באם נתקלתם במפגע ריח או זיהום אוויר, הנכם מתבקשים לפתוח קריאה במוקד העירוני 106, על מנת שהגורמים המקצועיים יבדקו את הפנייה לעומק.

לנוחותכם, הועלה לאתר טופס מקוון , באמצעותו תוכלו למלא את הפרטים באשר לתלונותיכם.

אנו מודים לכם על שיתוף הפעולה,

בברכה,