הודעה לעסקים אודות זכאות להנחה בעקבות משבר הקורונה

הודעה לעסקים אודות זכאות להנחה בעקבות משבר הקורונה

11/05/2020

סמל עירית כפר סבא

בתאריך 21.04.2020 התקבלה החלטת הממשלה בדבר תקנות ההסדרים למשק המדינה (הנחה מארנונה) (תיקון מס' 2).

בהתאם לתקנות הממשלה כאמור, עיריית כפר סבא מעניקה הנחה בגובה 100% עבור שלושה חודשים (מרץ-מאי) מתשלומי הארנונה לעסקים הנכללים בתקנות הממשלה החדשות.

הנכסים שאינם זכאים להנחה מפורטים בתקנות האמורות מעלה וכוללים בין היתר:

נכסי מגורים, אדמה חקלאית, מבנה חקלאי, בנקים, חברות ביטוח, מקומות למכירת מזון, בתי מרקחת, חנויות אופטיקה, נכסים ריקים, נכס לא ראוי, חנות שעיקר עיסוקה מכירת מוצרי היגיינה, מעבדות לתיקון מוצרי תקשורת או מחשבים, נכסי מדינה, תאגידי בריאות (קופות חולים, בי"ח), נכסים מתוקצבים על ידי המדינה, תאגידי מים.

מצ"ב התקנות לעיונכם »

עסק הזכאי להנחה בהתאם לתקנות, ההנחה מעודכנת באופן אוטומטי כדלהלן:

1. עסקים זכאים אשר שילמו ארנונה בחודשים ינואר-פברואר, מרץ-אפריל – לא מחויבים בארנונה בחשבון זה (מאי-יוני), ותישאר לזכותם יתרת זכות של חודש אחד שתקוזז משובר הארנונה לחודשים יולי-אוגוסט.

2. עסקים זכאים אשר שיש להם יתרת חוב קודמת (לא שילמו אחד או יותר משוברי הארנונה הקודמים) – סכום ההנחה מקוזז כנגד יתרת החוב בשובר מאי-יוני.

3. עסקים זכאים אשר שילמו את התשלום השנתי מראש – תתבצע פנייה על ידי נציגי העירייה לצורך טיפול בזיכוי.

4. לתשומת הלב, בהתאם להוראות התקנות , זכאי להנחה שלא יפרע את כל חיובי הארנונה לשנת 2020 עד ליום 31/12/2020 תהיה ההנחה בטלה ותתווסף ליתרת חוב הארנונה.

5. לכל שאלה ו/או הבהרה ניתן לפנות באמצעות הטופס המקוון בירור אודות הנחת קורונה לעסקים או בטלפון 1-700-700-253. לרשותכם טפסים נוספים באתר בקישור כאן »

תקנות הסדרים במשק המדינה (הנחה מארנונה) התשף-2020
לא תאמינו מה יש 100 מטר מהבית - לחצו לפרטים