מינהלת ההתחדשות העירונית

קבלת קהל: בתיאום מראש.

מידע לתושב

אודות מינהלת ההתחדשות העירונית

לתהליכי התחדשות עירונית בעיר חשיבות רבה לתמיכה בגידול הטבעי של העיר, להעלאת איכות החיים, צמצום הפערים בין ישן לחדש וליצירת מוקדי משיכה לצעירים בני ובנות העיר. זאת ע"י יצירת עתודות דיור (בייחוד לאור עתודות הקרקע המצומצמות לבנייה חדשה), שיפור, חיזוק והתחדשות המרקם הוותיק של העיר כך שיהיה בטיחותי, נוח, שוקק חיים ורלוונטי תוך שיפור איכות החיים של כלל תושבי העיר.  מתוך הכרה בחשיבות הנושא, הקימה עיריית כפר סבא בתמיכת משרד הבינוי והשיכון את מינהלת ההתחדשות העירונית; המבנה הארגוני של המינהלת יכלול  מנהל, מתכנן, רכז חברתי ובעתיד בודק תכניות ייעודי.

מטרתה לקדם מיזמי התחדשות עירונית תוך הסתכלות הוליסטית על כלל מרכיבי החיים בחידוש השכונות הוותיקות, בהם תחבורה, שטחים ירוקים, מוסדות ציבור, קישוריות להולכי רגל, שירותים עירונים , שימור הקהילה הקיימת, בחינת סוגי התמורה, אופני בינוי, תחזוקה ועוד. כל זאת בדגש על חיזוק איכות החיים של התושבים לצד תוספת וחידוש מלאי הדיור ותוך שמירת אופייה של כפר סבא כעיר קהילתית וירוקה.

בין תפקידיה של המינהלת: מימוש מדיניות עירונית, ליווי התושבים ומתן שירות מקצועי ליזמים שיקדמו מתחמי התחדשות עירונית בכפר סבא (בדגש על מתחמים ולא על התחדשות נקודתית), בתהליך עבודה שקוף ובשיתוף כל בעלי העניין. זאת באמצעות גיבוש מסמכי מדיניות ונהלי עבודה; הנגשת ופרסום מידע וחומרי הסברה לתושבים, יזמים ובעלי מקצוע באמצעים שונים לרבות מפגשי שיתוף ציבור, כנסים וקורסים; מתן סיוע לדיירים בהתארגנות לקראת בחירת נציגות מטעמם; מתן סיוע וכלים לדיירים לקביעת העקרונות לבחירת יזם מבצע ובעלי מקצוע נוספים המלווים את הפרויקט; ליווי יזמים העומדים בתנאי סף, תיאום ותכלול פעולות הרשות המקומית בנושא ועוד.

ניתן ללמוד על שירותי המינהלת וקידום מיזמי התחדשות עירונית בסביבתכם בסרטון הבא:

מידע לתושבים:

מדריך תמ"א 38