עיריית כפר סבא קיימה קונצרט חגיגי באודיטוריום ספיר לילדי פיילוט גני היול"א במסגרת תכנית העשרה מוסיקלית

15/04/2018

בכפר סבא החינוך המוסיקלי מתחיל בגיל הגן

מאות ילדי גני הילדים בכפר סבא, שהשתתפו השנה בפיילוט גני היול"א, נהנו מקונצרט חגיגי בבית ספיר. את היצירות המוסיקליות הקלאסיות בקונצרט ניגנה התזמורת הקאמרית של כפר סבא בניצוחו של יאיר משיח ובהנחייתו של ד"ר דן שגיב. מדובר בקונצרט שיא, שחתם את תכנית ההעשרה המוסיקלית "צליל עמים", שהפעילה עיריית כפר סבא בהובלת אגף החינוך והחברה לתרבות ופנאי ב- 37 גני פיילוט היול"א בעיר.

התזמורת הקאמרית של כפר סבא  בקונצרט בניצוחו של יאיר משיח

במסגרת תכנית ההעשרה הוטמעה המוזיקה הקלאסית בחיי היום יום בגן. צוותי המורים למוסיקה עברו השתלמויות לאורך השנה וקיבלו ליווי מקצועי לפרויקט.  במהלך התכנית נחשפו ילדי הגנים ליצירות שונות, למדו על כלי נגינה שונים  כמו: כינור, ויולה וקונטרבס ועוד. יש לציין כי במהלך השנה  התקיימו  מספר קונצרטים בגנים בהם נפגשו הילדים עם שלושה נגנים, שניגנו יצירות קלאסיות מוכרות.

נזכיר כי רק לאחרונה במסגרת הערכה מקצועית של בוחנת חיצונית נמצא כי התכנית הפדגוגית של פיילוט גני היול"א הינה נקודת חוזקה משמעותית של המתווה החדש. בפיילוט מתקיימת תכנית חינוכית פדגוגית סדורה ועשירה ברמה יומית, את הצוותים החינוכיים מלווה מדריכה פדגוגית ובשעות אחר הצהריים בתכניות העשרה ופנאי חינוכיות וחווייתיות. כמו כן, נמצא כי המתווה החדש הוביל לצמצום משמעותי בהיעדרויות הרבות של עובדות הצהרונים.

יאיר משיח, מנכ"ל החברה לתרבות ופנאי, "במסגרת פיילוט גני היול"א שמנו דגש רב על בניית תכנית לימודים עשירה וחווייתית לילדים, ובשיתוף צוותי הגנים והגורמים המקצועיים. מסיבה זו בחרנו בתכנית העשרה מוסיקלית ייחודית שחושפת את הילדים למגוון סגנונות מוסיקליים, לכלי נגינה, ליצירות ידועות וכדומה. הילדים נהנו לאורך השנה מתהליך הלמידה כמו גם מחוויית הקונצרט המסכם".

אורלי פרומן, מנהלת אגף החינוך, "פיילוט גני היול"א התקיים זו השנה הראשונה, ולמרות חבלי הלידה, המהלך זכה להערכה מקצועית טובה והצלחנו להשיג את מטרותיו הראשונות. לפעילות מוסיקאלית לילדים ישנה חשיבות רבה בהתפתחותם. אני שמחה על יצירת תכנית ההעשרה הייחודית לילדים, כשהקונצרט "צליל עמים" היווה אירוע שיא מרגש. במסגרת התכנית, למדו הילדים על מוסיקה קלאסית, הכירו יצירות שונות והשתתפו במספר קונצרטים שהמרכזי ביניהם התקיים במהלך חופשת הפסח בבית ספיר. אני מברכת את כל המורים למוסיקה שעמלו במהלך השנה על לימוד הילדים".