תלמידי תיכון מכפר סבא הופיעו בערים התאומות בגרמניה: ויסבאדן ומילהיים

מה חדש?

תלמידי תיכון מכפר סבא הופיעו בערים התאומות בגרמניה: ויסבאדן ומילהיים

14/05/2018

מדובר על הרכב הרוק פופ הייצוגי בקונסרבטוריון העירוני שייצג את העיר במגוון טקסים חגיגיים לציון חגיגות ה- 70 למדינה ו- 115 לכפר סבא תלמידי תיכון מכפר סבא הופיעו בערים התאומות בגרמניה

עיריית כפר סבא בהובלת אגף התרבות השתתפה בסוף השבוע האחרון בטקסים חגיגיים בערים התאומות בגרמניה: ויסבאדן ומילהיים, שמתקיימים לכבוד חגיגות ה- 70 למדינה וה- 115 לכפר סבא. במשלחת העירונית, שבראשה עומד יאיר משיח- מנהל אגף התרבות ומנכ"ל החברה לתרבות הפנאי, לוקח חלק הרכב הרוק פופ הייצוגי בקונסרבטוריון העירוני, והתלוו עפר עין הבר- מנהל הקונסרבטוריון העירוני ויעל כהן- מנהלת מחלקת רוק- פופ ומדריכת ההרכב. במסגרת זו השתתפה המשלחת בטקסים ייחודיים, בתערוכה שהוכנה במיוחד וכוללת תמונות מההיסטוריה הכפר סבאית וסיורים בערים.

חברי המשלחת הופיעו בטכסים לציון 70 שנים להקמת מדינת ישראל ו115 שנים לעיר כפר סבא ובמופעים משותפים עם הרכבים עירוניים מקומיים.

בין העיר כפר סבא לעיר הגרמנית מילהיים מתקיים קשר ארוך טווח המתקיים במסגרת ברית ערים תאומות. מילהיים ממוקמת בלב אזור מכרות הפחם והברזל במדינת נורד ריין- ווסטפליה במערב המדינה. היא מונה כ- 180 אלף תושבים, והיא הפכה לעיר תאומה של כפר סבא בשנת 1993. כמו כן, בין העיר כפר סבא לעיר הגרמנית ויסבאדן מתקיים קשר ארוך טווח המתקיים במסגרת ברית ערים תאומות. ויסבאדן היא העיר בירה של מדינת הסן בגרמניה, והיא שוכנת על גדות הריין. היא ידועה כעיר מרפא בה מעיינות חמים ואתרי נופש, מרכזי תרבות ופסטיבלים.

צביקה צרפתי, ראש העיר, "הקשר בין העיר כפר סבא לערים התאומות: ויסבאדן ומילהיים הינו קשר פורה וארוך שנים במסגרתו מתקיימים אירועי תרבות רבים. אני מברך את חברינו בערים הגרמניות על שכיבדו אותנו בטקסים חגיגיים וייחודיים לציון שנת ה- 70 למדינה וה- 115 לכפר סבא. אני מאחל למשלחת הנאה רבה בביקורם והצלחה, אין לי ספק כי תייצגו את העיר כפר סבא בכבוד".

יאיר משיח, מנהל אגף התרבות, "הנסיעה של הרכב מוסיקלי של בני נוער היא נדבך חשוב נוסף בבניית היחסים בין כפר סבא לערי התאום וצעד חשוב בהכרות של בני נוער והדור הצעיר של שני העמים. שמחנו לארח בעיר תזמורות מגרמניה בפסטיבל שלנו ולהתארח עם תזמורות והרכבים שונים. אני מודה לוועדות עירי התאום על שבחרו לחגוג 70 שנה למדינת ישראל בסדרה של טכסים ומופעים וגאה לעמוד בראש המשלחת שתייצג את כפר סבא ומדינת ישראל".