רופא, קפה ומאפה

רופא, קפה ומאפה

7/06/2018

עיריית כפר סבא ומרכז רפואי מאיר מזמינים את האזרחים הוותיקים לסדרת הרצאות בנושאי בריאות

מדובר על סדרה שנולדה בהמשך להליך שיתוף הציבור

עיריית כפר סבא, בהובלת המחלקה לקידום הבריאות ולחוסן עירוני והמחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת, ומרכז רפואי מאיר במהלך ראשוני מסוגו, יקיימו סדרת הרצאות בנושאי בריאות שיתקיימו במוקדים ברחבי העיר. כל הרצאה, שתועבר על ידי רופא מהמרכז הרפואי, תעסוק בתחום אחר כמו: המוח והזיכרון, אושר וחשיבה חיובית, אריכות חיים, זוגיות בגיל השלישי, הרפואה בראי העתיד ועוד. יש לציין כי מרכז רפואי מאיר, שמהווה את העוגן המהותי והמקצועי של הבריאות באזורנו, התגייס והפך לשותף בפרויקט החשוב והמיוחד הזה.

חשוב לציין כי סדרת ההרצאות החדשה, "רופא, קפה ומאפה", נולדה מתוך התובנות שעלו במסגרת הליך שיתוף הציבור שהתקיים לפני כחודש. נזכיר כי שיתוף הציבור בהובלת אגף קהילה, רווחה ונוער ואגף שירות והסברה, זכה להצלחה גדולה, ומטרתו בניית תכנית עירונית לאזרחים הוותיקים בכפר סבא. במסגרת כנס שיתוף הציבור דנו בין השאר בנושאים כגון: בריאות וקידום אורח חיים בריא, כלכלה ותעסוקה, מרחב ציבורי פיזי, קהילה, חברה ופנאי ועוד. הדיון הפתוח בכנס התקיים סביב שולחנות עגולים והתושבים שלקחו חלק בפעילות העלו לדיון נושאים משמעותיים לקבוצת הגיל שלהם.

המפגש הראשון בסדרה זו יתקיים ביום שלישי ה- 19.6 בין השעות 9:30- 12:00 במרכז גלר. במהלכו תתקיים הרצאתה של ד"ר רחלי חפץ, מומחית בפנימית וגריאטריה, שתעסוק במוח ובזיכרון. לאחר מכן, תרצה אורית ליף קמחי, אחראית ריפוי בעיסוק גריאטריה שיקומית, שתדבר על אסטרטגיות לניהול הזיכרון. המפגש יתקיים במעמד ראש העיר- צביקה צרפתי, מנכ"ל העירייה- איתי צחר ומנהל המרכז הרפואי "מאיר"- ד"ר איתן וירטהיים. הרשמה מראש במרכז השירות טל' 09-7640881, מייל merkazs@ksaba.co.il.

הזמנה להרצאה רופא קפה ומאפה

יש לציין כי אוכלוסיית האזרחים הוותיקים בכפר סבא מונה 22,000 איש ואישה ושיעורם בקרב תושבי העיר גבוה בהרבה מהממוצע הארצי. עירית כפר סבא השכילה להבין כי מגמות הגידול באוכלוסיית האזרחים הוותיקים ואריכות תוחלת החיים בארץ ובעולם, מזמנות שינויים ואתגרים המחייבים תכנון אסטרטגי והיערכות עירונית ועל כן, הוחלט למפות את הצרכים של בני 65+ ובהתאם לכך לתכנן תכניות עבודה מתאימות. השאיפה היא להפוך את כפר סבא לעיר ידידותית גיל ולאפשר לתושבים לקחת חלק בהחלטות שתתקבלנה.

צביקה צרפתי, ראש העיר, "עיריית כפר סבא מחויבת לכל תושביה, ומשקיעה משאבים על מנת לאפשר לכל פלחי האוכלוסייה בעיר את השירותים, האירועים והפעילויות המתאימים לו. זיהינו כי יש לבצע תכנית ייחודית לאזרחים הוותיקים בעיר, שתסייע להם במגוון תחומים רחב. כחלק מכך יצרנו את סדרת ההרצאות הייחודית, ואני מזמין את תושבי העיר לקחת בה חלק פעיל".

אילנה שרייבמן, יועצת מנכ"ל העירייה לאזרחים ותיקים, "אנחנו שואפים להפוך את כפר סבא לעיר ידידותית גיל. בין היתר, אנו מצפים שמרכז רפואי שנמצא בתחום העיר ונותן לתושביה יתרון משמעותי, יצא אל הקהילה, יטפל גם באורח חיים בריא ולא יזוהה רק עם מחלות ואשפוזים. לשמחתנו מנהל המרכז הרפואי מאיר וצוותו נענו ברצון וכך נולדה סדרת ההרצאות".