שמים את הקיימות במרכז: 500 תלמידי כיתות ד' השתתפו בחידון הקיימות העירוני, במסגרת קידום הנושא בקרב תלמידות ותלמידי העיר
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

10/06/2019

לחידון קדם תהליך חינוכי מקיף, כולל מערכי שיעור חווייתיים ומשימות בנושא הקיימות, ובסיומו הוכרזו התלמידים הזוכים

גמר חידון הקיימות

עיריית כפר סבא, בהובלת אגף קיימות וחדשנות ואגף החינוך, קיימה השבוע את חידון הקיימות העירוני ל-500 תלמידי כיתות ד' בבתי הספר היסודיים בעיר. האירוע המרגש והחגיגי התקיים במעמד ראש העיר רפי סער, סגן ראש העיר ומחזיק תיק הקיימות עילאי הרסגור-הנדין, וגורמי המקצוע מאגפי החינוך והקיימות.

מדובר בפרויקט המהוהה המשכיות לשורת פרויקטים עירוניים בתחום הקיימות המתבצעים במוסדות החינוך בעיר כחלק מחזון העיר הירוקה, כשמטרת החידון היא לחבר את התלמידים לתחום הקיימות המקומית ולחשוף אותם לייחודית העירונית המקיימת.

לחידון קדם תהליך חינוכי מקיף, אשר כלל מערכי שיעור חווייתיים ומשימות בונוס בנושא הקיימות. בסיום התהליך נציג בית ספרי שייצג את קהילת בית הספר בגמר הגדול.

לקראת החידון, פורסמה עבור התלמידים חוברת מושגים מקיפה, שחולקה למספר קטגוריות: שמירת הטבע, פסולת, מים, חקיקה, כפר סבא, כלכלה ועוד, וכללה מוזגים כמו זיהום אוויר, הדברה ביולוגית, מינים פולשים, אפס פסולת, מרכז קיפוד, הטמנה, הפרדה במקור ועוד.

לגמר העירוני עלו 16 תלמידות ותלמידים, שנתבקשו לענות, בין היתר, על חידת ראש העיר: "כמה פעילויות אתם מכירים ומתקיימות בפארק העירוני".

במקום הראשון בחידון זכה עידן עברון מבית הספר הירוק ע"ש שמעון פרס. במקום השני זכתה עדי שדה מבית הספר ע"ש דוד רמז ובמקום השלישי שני זוכים - עדי אׇלְבֵק מבית הספר ע"ש י.ח ברנר ואוֹרי שגיא פֵרְדֵר מבית הספר ע"ש דוד בן גוריון.

ראש העיר, רפי סער: "מדובר במהלך חינוכי פורץ דרך, ייחודי לעיריית כפר סבא. אנו שמים את כל נושא הקיימות בראש סולם העדיפויות החינוכי ומחנכים את הילדים שלנו להפוך לבוגרים בעלי מודעות סביבתית גדולה. קיימות וחדשנות הם מערכי הליבה שלנו כחברה מתקדמת. אני מברך את אגף הקיימות והחדשנות וכן את אגף החינוך על עבודה מאומצת לאורך כל השנה, בהנחלת ערכי אהבה לסביבה לדור הצעיר".

סגן ראש העירייה ומחזיק תיק הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין: "החידון הוא שיאו של תהליך חינוכי ארוך שעוברים התלמידות והתלמידים במהלך שנות לימודיהם. יכולתם של תלמידי כיתות ד' לענות על שאלות לא פשוטות ולהתמצא בתחומים הסביבתיים השונים ובפעילות המייחדת את כפר סבא, מרשימה ומעוררת הערכה. נמשיך להביא את החינוך הסביבתי לשיאים חדשים ולעודד את המשך שיתוף הפעולה המוצלח של אגף החינוך, אגף הקיימות והחדשנות, היחידה האזורית לאיכות הסביבה וכל שותפינו לדרך".

הדס קראוני, רכזת חינוך לקיימות: "באמצעות החידון הצלחנו לייצר למידה משמעותית, חווייתית ומעמיקה בנושאי סביבה וקיימות. אני מאמינה כי חלק מחינוך לקיימות הוא גם העידוד לאזרחות פעילה והיכרות עם הסביבה בה אנו גרים. תודה רבה לכל השותפים לדרך ביניהם אגף החינוך, היחידה האזורית לאיכות הסביבה בשרון וחברת "קומיוניטי – סביבה וחברה".