עיריית כפר סבא נערכת לקראת פתיחת שנת הלימודים

עיריית כפר סבא נערכת לקראת פתיחת שנת הלימודים

8/08/2018

השנה הקצתה העירייה 20 מיליון ₪ לטובת שיפוצי הקיץ

במרכז העיר יפתחו השנה 4 גני ילדים חדשים בהשקעה של כ- 7 מיליון ₪.

משתתפים בישיבת היערכות לפתיחת שנת הלימודים

עיריית כפר סבא נערכה מבעוד מועד לקראת פתיחת שנת הלימודים הנוכחית- תשע"ט וקיימה ישיבה רבת משתפים במעמד ראש העיר ובניהולו של מנכ"ל העירייה, איתי צחר, על מנת להיערך לפתיחת שנת הלימודים בצורה מיטבית ובמטרה לבצע סנכרון ומעקב אחר עבודתם של כל הגורמים הרלוונטיים.

במהלך הישיבה נסקרו מגוון רחב של נושאים, בין היתר: סטטוס השיפוצים במוסדות החינוך, הנגשת כיתות השמע בבתי הספר, אחזקת מוסדות החינוך, הסעות תלמידים, צביעת מעברי החצייה ברחבי העיר ובסביבת מוסדות החינוך, הצללות, אישורי בטיחות, הדרכות בטיחות ומתן עזרה ראשונה לצוותים החינוכיים; גיוס מעבירי דרך ועוד.

בימים אלה משלים אגף החינוך את היערכות הצוותים החינוכיים לפתיחת שנת הלימודים, במסגרת זו: יתקיימו ימי היערכות למנהלים, מורים וגננות; טיפול בפניות של הורים; הסדרת הסעות התלמידים; קליטת מנהלים חדשים בבתי הספר; השלמת היערכותו של בית הספר הדמוקרטי לקליטת שלוחת הסאדברי; בחינת תכניות ופרויקטים פדגוגיים חדשים ועוד.

נזכיר כי עיריית כפר סבא השקיעה השנה כ- 20  מיליון ₪ בעבודות שיפוץ והסדרת תשתיות והצטיידות במוסדות החינוך ברחבי העיר, שמתבצעות בימים אלה. שיפוצי הקיץ כוללים: שיפוצי עומק במספר בתי ספר וגני ילדים, שיפוץ חדרי שירותים, צביעת קירות, חיפוי קרמיקה, התקנת תאורה, הנגשת מבנים, גינון ועוד. במקביל השקיעה העירייה באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא כ- 7 מיליון ₪ בהקמת אשכולות הגנים החדשים בעיר.

כמו כן, במהלך חופשת הקיץ תסתיים הנגשתן של כ- 19 כיתות בבתי הספר עבור תלמידים ליקויי השמיעה, ולאחר מכן מצבת כיתות השמע ברחבי העיר תעמוד על כ- 66 כיתות. התכנון לכל כיתה התבסס על המלצותיהם של קלינאית תקשורת ויועץ אקוסטי, על מנת להביא להתאמה מרבית לתלמיד לקויי השמיעה בכל כיתה. בין העבודות שיתבצעו: תקרה אקוסטית, זיגוג כפול בחלונות/איטום חלונות פנימיים, דלת עם פסי אטימה, מערכת הגברה בכיתה (קבוצתית או אישית), החלפת מזגן למזגן שקט ועוד.

יתרה מזאת, אגף הביטחון מבצע הדרכות למנהלי מוסדות חינוך, גננות, סייעות, ובעלי תפקידים בעירייה, במסגרתן מועברים הנהלים וההנחיות להתנהלות מוסדות החינוך בשגרה ובשעת חירום. כמו כן, לכל בית ספר מונה רכז ביטחון מסגל בית הספר שעבר הכשרה מסודרת ומונחית מקצועית על ידי אגף הביטחון. בשיתוף השיטור העירוני ומשטרת כפר סבא נערך האגף בימים אלה בכוחות מתוגברים לאבטחת פתיחת שנת הלימודים על פי תכנית פעולה מסודרת. לצורך כך ירוכזו כוחות אבטחה בקרבת מוסדות החינוך ובצירים המובילים אליהם בשעות הבוקר ובשעות הצהריים.

נוסיף כי הרשות העירונית לבטיחות בדרכים נערכת במלוא המרץ להגברת המודעות לחזרה בטוחה ומוגנת לבתי הספר והגנים. במהלך החודשים האחרונים חודשו סימוני מעברי חצייה ומקצי "נשק וסע בבטחה" בקרבת מוסדות החינוך; הותקנו מעקות בטיחות חדשים; רועננו הנהלים למעבירי הדרך; בוגרי כיתות ה' עברו הכשרה והדרכה בנושא משמרות הזה"ב ונשלחה איגרת הסברה להורים בנושא זה; ובאתר העירוני תפורסם מפה ייחודית שמציגה את המסלול ההגעה הבטוח לבית הספר.