מה חדש?

מה חדש?

8/08/2018

מדובר על עבודות בעלות של כ- 600,000 ₪

עיריית כפר סבא באמצעות אגף ההנדסה ממשיכה במהפכת השירות והנגישות בעיר ופועלת להנגשת כלל מבני הציבור. עד כה הושקעו משאבים רבים בהנגשתם של כ- 34 מבני ציבור ברחבי העיר וכחלק מתוכנית רב שנתית מבוצעות עבודות הנגשה בימים אלה במבנים: מועדון ראשונים, מועדון תנועת הנוער העובד והלומד, מועדון תנועת הצופים, מועדון תנועת בני עקיבא, אצטדיון עלייה. מדובר על עבודות בעלות של כ- 600 אלף ₪. התוכנית לשנת 2018 כוללת עבודות הנגשה נוספות לשנה זו, ב- 13 מבנים נוספים ובעלות של כמיליון וחצי ₪.

במסגרת עבודות ההנגשה במוסדות העירייה תתבצע התאמה של המבנה לאנשים עם מוגבלויות, בין היתר: הנגשת והנמכת המדרכות הסמוכות למבנים, כניסה נגישה לכיסאות גלגלים, התאמת חדרי שירותים, התקנת מערכות שמע לכבדי שמיעה באולמות אירועים, התקנת מערכות הכוונה לכבדי ראייה ועיוורים, הסרת מכשולים במבנים ועוד.

נזכיר כי בסוף 2017, התבצעו עבודות הנגשה במתחם היכל התרבות ובמדרחוב ירושלים במסגרתן הותקנו מכשירי הכוונה קולית לכבדי ראייה ולעיוורים הנעזרים בשלט של ביטוח לאומי ובאפליקציית Step Hear, וזאת לאור ההצלחה של מכשירים אלה במתחם הנהלת העירייה. המכשירים הותקנו ממרכז מדרחוב ירושלים ועד לרחבת היכל התרבות בצד המזרחי ובכניסה המערבית מרחוב דוד אלעזר. כמו כן, קיימת הכוונה לכל הכניסות במתחם: בית ספיר, הספרייה העירונית והיכל התרבות.

עבודות אלה הינן חלק מתכנית עבודה רב שנתית שבנתה העירייה, בה תנגיש את כלל מבני הציבור בעיר עד לשנת 2021. כשעד כה הונגשו כ- 34 מבנים, וניתנה קדימות למשרדי הנהלת העיריה, רווחה (מועדוני קשישים) ומועדוני נוער.

עדי אבירם, רכזת הנגישות העירונית, "הנגשת העיר מהווה עבורי את קידום החזון למתן מגוון השירותים בעיר להם זכאים אנשים עם מוגבלות בשוויון ובכבוד. כל פרויקט שקורם עור וגידים מקדם את האפשרות לשתף את הציבור בפעילויות במרחב הציבורי, במוסדות החינוך ובשירותים הניתנים במשרדי העירייה".