מתנדבים מכל הלב: השנה יחלו כ- 2,500 תלמידים בפעילות התנדבות

מתנדבים מכל הלב: השנה יחלו כ- 2,500 תלמידים בפעילות התנדבות

13/09/2018

אגף נוער, צעירים וקהילה נערך לשנת הפעילות ויקיים ירידי התנדבות לטובת התלמידים

עיריית כפר סבא, בהובלת אגף נוער, צעירים וקהילה, נערכת לשנת הפעילות ותקיים ירידי התנדבות לטובת כ- 2,500 התלמידים שיחלו השנה לקחת חלק בפעילויות ההתנדבות במסגרת הבית הספרית. מדובר ב- 1,300 תלמידים מכיתות י' להם יתקיים יריד התנדבות ב- 8.10, וב- 1,200 תלמידי כיתות ח' להם יתקיים יריד ב- 15.10.

יריד התנדבות של חטיבות הביניים

מטרתו של יריד ההתנדבות, שמתקיים זו השנה ה- 6, לחשוף בפני התלמידים את כלל מקומות ההתנדבות בעיר. בכל שנה משתתפים בו למעלה מ- 60 מקומות התנדבות לבני הנוער, בנוסף לכ- 60 תכניות הפועלות במרחב העירוני. ביניהם: מדוושים בפארק, מוסדות לילדים עם מוגבלות, בתי אבות, נמ"ש, בית לזרוס, הספרייה העירונית, קפה ומרכז עלם ועוד.

אשתקד, התחילה העירייה בתהליך להטמעת מודל ההתנדבות השש- שנתי, רצף של מעורבות ועשיה למען הקהילה החל מכיתה ז' ועד לסיום לימודי התלמיד בתיכון. זאת מתוך האמונה כי לבני הנוער תפקיד חשוב ומשמעותי בעשייה חברתית ובהובלת שינויים בחברה, מהווה קו מנחה בעבודת תחום התנדבות הנוער. על אף חובת הביצוע של תוכנית המעורבות החברתית, אטרקטיביות התוכניות הקיימות מאפשרות לבני הנוער לבחור תחום עניין אותו ברצונם לפתח, ודרכו לצמוח ולהתפתח תוך שהם תורמים לקהילה אך גם נהנים ומקבלים כלים לחיים.

במקביל, הושקה אפליקציית "טריביו" לניהול התנדבות, באמצעותה בני הנוער מתעדכנים במקומות ההתנדבות ומשתבצים בקלות במקום המתאים להם ביותר. נזכיר כי, בכפר סבא פועלים 24,000 מתנדבים, כש- 80% מבני הנוער בעיר מתנדבים במרחב העירוני. כמו כן, בעיר פועלים למעלה מ- 100 ארגונים ועמותות המהווים את מוקדי ההתנדבות.

מרינה שיפרין, מנהלת תחום התנדבות נוער וקהילה, "לנוער תפקיד חשוב ומשמעותי בעשייה חברתית ובהובלת שינויים בחברה, ורוח ההתנדבות של הנוער גורמות לי לגאווה בהובלת התחום בעיר, בני הנוער בעיר מהווים דוגמה ומופת לעשייה חברתית ראויה ומשמעותית".

למדור התנדבות נוער ומעורבות חברתית »

לאיתור מקום התנדבות בקהילה »